Studio S Entertainment Videomannen (DVD/VoD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Videomannen (DVD/VoD)

Förstora omslag

Genre Drama
Längd 1 tim 33 min
Land Sverige
Inspelningsår 2018
Regi Kristian A. Söderström
Skådespelare Stefan Sauk, Lena Nilsson, Morgan Alling, Martin Wallström, Sven Wollter, Amanda Ooms, Carolin Stoltz,
Artikelnr S814
Release 2018-11-14
Omslag av Videomannen (DVD/VoD)

Videomannen (DVD/VoD)

Här kan du streama Videomannen:
SF Anytime Telia Filmbutiken

DVD eller Blu-ray finns att köpa på Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Hans namn är Ennio, men han är mer känd som ”Videomannen”– en filmdåre som lever i det förgångna omgiven av tusentals videokassetter. Hans stora dröm är att återigen öppna sin videobutik, vilket han ska få råd till genom att sälja sin dyraste ägodel – en sällsynt utgåva av Lucio Fulcis ”Zombie”. Men filmen blir stulen och under den desperata jakten träffar han Simone, en nersupen kvinna lika nerslagen i skorna av brustna drömmar som han. Snart spirar en udda romans mellan paret, samtidigt som Ennios tillvaro allt mer börjar likna en ruskig italiensk skräckfilm!

Stefan Sauk, Lena Nilsson och en rad svenska stjärnor samsas i denna galna men också ömsinta hyllning till VHS-tiden och alla som anses vara lite udda i vårt samhälle. Efter den svenska biopremiären har filmen blivit en favorit på skräckfestivaler och musikvideon till filmen med 1980-talets popprinsessa Samantha Fox har fått hundratusentals klick på Youtube.

***** ”EN EXTRAORDINÄR FILM! Den är svart, den är rolig och den har en förbluffande story. Jag kan knappt vänta tills jag får se om den!”
Entertainment in Focus

**** ”SAUK OCH NILSSON ÄR FANTASTISKA! För alla som burit hem en moviebox och en kasse italiensk B-skräck är detta en mycket fin present. En välgjord och absolut sevärd film!”
TT

**** ”SANNOLIKT EN FRAMTIDA KULTFILM!” Cinefantast.se