Studio S Entertainment Churchill (Bio) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Churchill (Bio)

Förstora omslag

Genre BIOFILMER, Drama
Längd 1 tim 45 min
Land Storbritannien
Inspelningsår 2017
Regi Jonathan Teplitzky
Skådespelare Brian Cox, Miranda Richardson, John Slattery
Format Från 7 år
Artikelnr S768
Release BIOPREMIÄR 2017-12-08
Omslag av Churchill (Bio)

Churchill (Bio)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.

BRIAN COX ÄR LYSANDE SOM WINSTON CHURCHILL I HISTORIEN OM DAGEN D

I juni 1944 står de allierade redo att återta de naziockuperade delarna av Europa. Men en man står i deras väg – Winston Churchill.

Bakom denna ikoniska person och hans berömda tal står en man som blivit förlöjligad i politiken, erfarit militära misslyckanden och till råga på allt har talproblem. En impulsiv och härskande personlighet, men som också lider, rädd att upprepa misslyckandet i kriget 1915 då hundratusentals unga män blev nedskjutna på Gallipolis stränder.

Utmattad av åratal av krig och plågad av depression är Churchill bara en skugga av sitt forna jag. Endast Clementine, Churchills slipade men bittra fru, kan rädda honom från total fysisk och mental kollaps. Hon är hans ryggrad och enda sanna förtrogna… och kvinnan som inspirerar honom att våga.

Brian Cox gör en storslagen insats i rollen som en surmulen och plågad Winston Churchill och Miranda Richardson är minst lika stark i rollen som Winstons fru Clementine. Två fantastiska prestationer i detta intensiva drama om några av de viktigaste dagarna i Churchills liv – och hela mänsklighetens.


SLÄPPS PÅ BIO · DVD – samtidigt den 8 december!


PRESSBILDER FÖR NEDLADDNING: HÄR
AFFISCH FÖR NEDLADDNING HÄR