Studio S Entertainment Svenska romanklassiker (3 DVD Box) (Klubb Super 8) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Svenska romanklassiker (3 DVD Box) (Klubb Super 8)

TRE SVENSKA FILMKLASSIKER BASERADE PÅ NÅGRA AV VÅRA ALLRA MEST ÄLSKADE BÖCKER;

HEMSÖBORNA (1955) – regi: Arne Mattsson
Med Erik Strandmark, Hjördis Petterson, Nils Hallberg, John Norrman, Curt Löwgren, Ulla Sjöblom, Birgitta Pettersson, Douglas Håge och Georg Rydeberg.
Baserad på August Strindbergs roman om ”fastlänningen Carlsson som kommer till Hemsö för att hjälpa till med änkan Flods lantbruk. Det skär sig snabbt mellan Carlsson och Flods son Gusten, som tycker att Carlsson är högfärdig. Carlsson får dock ordning på lantbruket och han får idén att hyra ut ett av husen till en professorsfamilj under sommaren, vilket ger hushållet extrapengar.” (Wikipedia.org)

Körkarlen (1958) Filmografinr 1958/18

KÖRKARLEN (1958) – regi: Arne Mattsson
Med George Fant, Ulla Jacobsson, Anita Björk, Edvin Adolphson, Bengt Brunskog, Isa Quensel, Carl-Olof Alm, Bo Samuelsson och Allan Edwall.
Baserad på Selma Lagerlöfs roman om ”en slumsyster som ligger på sin dödsbädd och ber om att få träffa David Holm och ingen kan någonsin förstå varför hon vill träffa honom. David Holm är en man som lider av alkoholproblem. Berättelsen bygger på tillbakablickar där det förflutna i skikt på skikt blottläggs..” (Wikipedia.org)

vhs_7034

NILS HOLGERSSONS UNDERBARA RESA (1962) – regi: Kenne Fant
Med Sven Lundberg, Max von Sydow, Annika Tretow, Elsa Ebbesen, Gösta Ekman, John Elfström, Åke Fridell, Georg Funkquist, Stig Grybe, Manne Grünberger, Erik Hell, Edith Jansson, Jarl Kulle och Kung Gustaf VI Adolf.
Speltid: 1 tim 35 min
Baserad på Selma Lagerlöfs roman om ”Nils Holgersson, en pojke som blir förvandlad till en pyssling och som på ryggen av en gås får resa genom hela Sverige. Trots att den var tänkt som läsebok i inrikesgeografi har boken översatts till många språk. Boken var även den svenska barnbok som, ända tills Astrid Lindgrens stora succé Pippi Långstrump översatts till flest språk, över 60.” (Wikipedia.org)

ks8dvd172_Haxan_inlay.indd