Studio S Entertainment Spionen (Blu-ray) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Spionen (Blu-ray)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Drama, Krigsfilm
Längd 1 tim 49 min
Land Norge/Sverige
Inspelningsår 2019
Regi Jens Jonsson
Skådespelare Ingrid Bolsø Berdal, Rolf Lassgård
Artikelnr S1009
Release 2020-11-18
Omslag av Spionen (Blu-ray)

Spionen (Blu-ray)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
DEN OTROLIGA OCH SANNA HISTORIEN OM SONJA WIGERT – FILMSTJÄRNA OCH SPION!

Under tiden för andra världskriget är Sonja Wigert en av de starkast lysande stjärnorna på den svenska filmhimlen, omskriven för sitt glamourösa liv. När hennes far fängslas av SS i Norge blir den nazihatiska stjärnan rekryterad av den svenska säkerhetstjänsten och återvänder till sitt nu ockuperade hemland. Hennes uppdrag är att förföra den ökände rikskommissarien Josef Terboven och därmed infiltrera nazisterna. Ridån går upp för Sonja Wigerts svåraste och mest riskfyllda roll någonsin – som dubbelspion.

Ingrid Bolsø Berdal (Westworld) briljerar som Sonja Wigert i SPIONEN och har sällskap av Rolf Lassgård som underrättelsechefen Thorsten Akrell samt Johan Widerberg.
Filmen är regisserad av Jens Jonsson som gjorde Snabba Cash – Livet deluxe och bygger på Iselin Theiens bok om filmstjärnan.

SEVÄRT AGENTDRAMA MED FASCINERANDE MÄNNISKOÖDEN. FÖR ALLA SOM GILLAR STOCKHOLM SOM SPIONCENTRAL” Dagens Nyheter

BONUSFILM

VÅRT LAND ÄR ICKE DITT (1 tim 41 min). Sonja Wigert i svenskt krigsdrama där ett fiktivt land ockuperas av tyskarna. Likheterna med Norges öde är slående och man imponeras av filmskaparnas mod. Gunnar Björnstrand gör en annan stor roll och legendariske Weyler Hildebrand har regisserat.