Studio S Entertainment SNART PÅ BIO: TVÅ OSCARBIDRAG OCH DOKUMENTÄR OM BERGMAN! - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

SNART PÅ BIO: TVÅ OSCARBIDRAG OCH DOKUMENTÄR OM BERGMAN!

Med biosuccéer som Igelkotten och Avsked i ryggsäcken satsar Studio S ännu hårdare på lansering av filmer på vita duken. Den svenska zombierysaren Vittra är sedan tidigare klar för bio i höst, och nu presenterar vi ytterligare tre godbitar som kommer lysa upp i biomörkret!

WAR WITCH
Starkt krigsdrama om barnsoldater som Oscarnominerad 2013 för Bästa utländska film, och som vunnit en rad andra priser bland annat i Berlin (Bästa kvinnliga huvudroll) och Tribeca (Bästa film och Bästa kvinnliga huvudroll). Filmen är kanadensisk men utspelas i Sahara. I blickfånget står, för ovanlighetens skull i sammanhanget, en flicka. Efter att gerillan tvingat henne att döda hennes egen mor och far upptas hon bland barnsoldaterna och hennes mördande fortsätter. Hon är bara 12 år…

Filmen får premiär premiär 24 maj, 2013. Läs mer här!

brev-ss-2013-3-7

LIV & INGMAR
Vemodigt och vackert om den 42 år långa relationen mellan Liv Ullmann och Ingmar Bergman, som pendlar mellan stormande förälskelse kontra svartsjuka, illvilja och galenskap. Filmen har mottagits med lysande recensioner i hemlandet Norge. Den stämningsfulla, melankoliska musiken är väldigt viktig för filmen och är skriven av Guldbaggebelönade Stefan Nilsson, berömd för musiken till bland andra Pelle Erövraren, Så som i himmelen och nu senast Balladen om Marie Krøyer.

Filmen får premiär premiär kvartal 2, 2013. Läs mer här!

brev-ss-2013-3-6

AFTER LUCIA
Vinnare av Un Certain Regard i Cannes och Mexikos Oscarsbidrag 2013. Starkt och oerhört smärtsamt om en ung flicka som flyttar till en ny stad med sin far efter att hennes mor dött. I den nya skolan utsätts hon för mobbning och sexuella trakasserier, vilket leder till en upplösning som är omöjlig att glömma. ”Brutal och mästerlig! Ett av årets måsten!”, skrev Stockholms Filmfestival inför tävlingsvisningen i vintras.

Filmen får premiär premiär kvartal 3, 2013. Läs mer här!

brev-ss-2013-3-8