Studio S Entertainment Hasse Ekman – Guldkorn Vol. 3 (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Hasse Ekman – Guldkorn Vol. 3 (DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Klassiker, Svensk film
Land Sverige
Inspelningsår 1947-1964
Regi Hasse Ekman
Skådespelare Hasse Ekman, Eva Henning, Gunnar Björnstrand, Eva Dahlbeck, Sickan Carlsson, Sonja Wigert, Bibi Andersson, Birgitta Andersson, Hjördis Petterson, Gösta Ekman
Artikelnr S805
Release 2018-04-09
Omslag av Hasse Ekman – Guldkorn Vol. 3 (DVD)

Hasse Ekman – Guldkorn Vol. 3 (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Hasse Ekman framstod som något av ett fenomen under sin långa, produktiva karriär. Nyskapande och orädd var han en filmisk pionjär på många områden. Han skrev manus, regisserade och skådespelade och lyckades vilken genre han än gav sig på. Trots detta hamnade han ofta i skuggan av Ingmar Bergman och inte förrän de senaste åren har hans filmgärning höjts till de proportioner som den förtjänar. 2015 visades tio av hans filmer i en retrospektiv på Museum of Modern Art i New York, en ära som förunnats få svenskar.

Studio S är stolta att följa upp framgångarna med Hasse Ekman guldkorn 1 och 2 med volym 3! Åter har vi samlat sex av hans bästa filmer i en box fylld av filmmagi. Samtliga ges ut på dvd för första gången.

En fluga gör ingen sommar (1947)

Författaren Bertil och hans fru Inga är lyckligt gifta. Men kärleksidyllen hotas när Inga åker iväg till Italien på jobbresa och båda blir uppvaktade på var sitt håll. Med Hasse Ekman, Eva Henning, Sonja Wigert och Olof Winnerstrand.

Var sin väg (1948)

Underläkaren Tage och hans hustru Birgit planerar för att skaffa barn. Men deras äktenskap utsätts för prövningar när han får arbete ute på landsbygden och hon får ett erbjudande om teaterengagemang. Med Hasse Ekman, Gunn Wållgren, Uno Henning och Marianne Aminoff.

Vi tre debutera (1953)

Lo, Ludvig och Lillebror är tre unga poeter vars vägar möts när de blir erbjudna att bli publicerade i en diktantologi. Trion blir vänner, men deras relation kompliceras av att båda herrarna får starka känslor för Lo. Med Maj-Britt Nilsson, Per Oscarsson, Sven-Eric Gamble och Olof Winnerstrand.

Sommarnöje sökes (1957)

När fru Dahlström och hennes dotter Mona semestrar i skärgården uppvaktas modern av konstnären Arne. Hemma i stan blir herr Dahlström förtjust i den näpna Lizzy. Kärleksintrigerna tätnar när Mona lägger sig i sina föräldrars förehavanden. Med Gunnar Björnstrand, Eva Dahlbeck, Bibi Andersson och Alf Kjellin.

Fröken Chic (1959)

Impressarion Buster har hamnat i ekonomiska svårigheter. Men hoppet om en ljusare framtid tänds då han hör lärarinnan Isabella sjunga i TV-programmet ”Kvitt eller dubbelt”. Han bestämmer sig för att lansera henne som sångerska. Med Hasse Ekman, Sickan Carlsson, Meg Westergren, Sif Ruud och Hjördis Petterson. Filmen är digitalt restaurerad av Svenska Filminstitutet.

Äktenskapsbrottaren (1964)

Under en natt på det suspekta Hotel Eros uppstår stor dramatik och diverse förvecklingar mellan ett antal udda gäster som har helt skilda anledningar till att övernatta. Hasse Ekmans sista film. Med Gunnar Björnstrand, Siv Ericks, Carl-Gustaf Lindstedt, Birgitta Andersson, Sven Lindberg och Gösta Ekman.

LADDA NER PRESSBILDER + PACKSHOT HÄR: https://we.tl/lGpx25U8Oj