Studio S Entertainment Hasse Ekman – Guldkorn Vol. 2 (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Hasse Ekman – Guldkorn Vol. 2 (DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Drama, Klassiker, Komedi, Svensk film
Längd 9 tim 25 min
Land Sverige
Inspelningsår 1944-1960
Regi Hasse Ekman
Skådespelare Edvin Adolphson, Hasse Ekman, Elsie Albiin, Sture Lagerwall, Olof Widgren, Eva Henning, Alf Kjellin, Stig Järrel, Hjördis Petterson, Eva Dahlbeck, Hugo Björne, Ulf Palme, Sickan Carlsson, Gunnar Björnstrand, Lena Granhagen, Bengt Ekerot, Sigge Fürst
Artikelnr S643
Release 2017-03-27
Omslag av Hasse Ekman – Guldkorn Vol. 2 (DVD)

Hasse Ekman – Guldkorn Vol. 2 (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Hasse Ekman framstod som något av ett fenomen under sin långa, produktiva karriär. Nyskapande och orädd var han en filmisk pionjär på många områden. Han skrev manus, regisserade och skådespelade och lyckades vilken genre han än gav sig på. Trots detta hamnade han ofta i skuggan av Ingmar Bergman och inte förrän de senaste åren har hans filmgärning höjts till de proportioner som den förtjänar. 2015 visades tio av hans filmer i en retrospektiv på Museum of Modern Art i New York, en ära som förunnats få svenskar.
Studio S är stolta över att få följa upp framgången med Hasse Ekman guldkorn 1 med volym 2. Åter har vi samlat sex av hans bästa filmer i en box fylld av filmmagi. Fem av dem ges ut på dvd för första gången.

LADDA NER PRESSBILDER + PACKSHOT HÄR: https://we.tl/BlXMNtrIvU

En dag skall gry (1944)
Realistisk skildring av finska vinterkriget med fokus på en ung baron och en major som båda flytt hemlandet Sverige för att undkomma det förflutna. Med Edvin Adolphson, Hasse Ekman, Elsie Albiin, Sture Lagerwall och Olof Widgren.

Vandring med månen (1945)
Ett ungt par färdas genom ett somrigt Sverige och får insikter om livet genom alla intressanta och udda människor som de möte. Med Eva Henning, Alf Kjellin, Stig Järrel, Hjördis Petterson och Hasse Ekman.

Möte i natten (1946)
En ung journalist låtsas mörda en vän för att få möjlighet att studera den svenska kriminalvården inifrån. Men när vännen plötsligt mördas på riktigt hamnar han i rejäl knipa. Med Hasse Ekman, Eva Dahlbeck, Hugo Björne och Ulf Palme.

Sjunde himlen (1956)
Willy Lorens gör succé bland landets alla kvinnor med radioprogrammet ”Sjunde himlen”. Men doktor Lovisa Sundelius är inte road, särskilt inte när Willy följer med på en bussresa genom Italien för att försöka vinna hennes hjärta. Med Hasse Ekman, Sickan Carlsson och Gunnar Björnstrand. + ”Inslag från inspelningen” (ur SF-journalen). Filmen är digitaliserad av Svenska Filminstitutet.

Himmel och pannkaka (1959)
I uppföljaren till ”Sjunde himlen” knakar Willys och Lovisas äktenskap i fogarna när hans arbetskamrat Suss försöker lägga an på honom. Resmålet denna gång är Guatemala. Med Hasse Ekman, Sickan Carlsson och Gunnar Björnstrand. + ”Inslag från inspelningen” (ur SF-journalen).

På en bänk i en park (1960)
Sam Persson släpps ut från mentalsjukhuset och vill hämnas på barndomsvännen, teaterchefen Stig Brender. Snart blir Stig indragen i en spiral av ödesdigra händelser som hotar att ödelägga hela hans liv. Med Hasse Ekman, Lena Granhagen, Bengt Ekerot och Sigge Fürst.