Studio S Entertainment ZARAH LEANDER – FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ DVD I SVERIGE! - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

ZARAH LEANDER – FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ DVD I SVERIGE!

Äntligen dags för två av våra största kvinnliga legender att inta dvd-hyllorna – Zarah Leander och Viveca Lindfors. Och dessutom släpper vi ännu en film i vår omåttligt populära serie av Hasse Ekman-klassiker!

ÄKTENSKAPSLEKEN (1935): Zarah Leander som skulptris med glimten i ögat i den första filmen med vår världsberömda primadonna att ges ut på dvd i Sverige.
Revykungen Karl-Gerhard gör en sällsynt roll och författade dessutom såväl manuset som texterna till två av filmens melodier – ”Verklighet och drömmar” och ”Henne du älskar”. Båda framförda av Leander.

SINGOALLA (1949): Viveca Lindfors i en av sina paradroller som den varmblodiga zigenarflickan Singoalla. Utspelas på 1400-talet och förtäljer den tragiska kärlekshistorien mellan henne och riddaren Erland Månesköld, spelad av Alf Kjellin. Hugo Alfvén skrev musiken och boken som ligger till grund författades av Viktor Rydberg 1857.

LÅGOR I DUNKLET (1942): Stig Järrel skrämde nästan slag på publiken med sin huvudroll som pyroman, vilken är allmänt känd för att ha tjänat som inspiration för Ingmar Bergman när han skrev manuset till ”Hets” (1944). Järrels klassiska karaktär, läraren ”Caligula”, är väldigt lik hans rollperson i ”Lågor i dunklet”.

Läs mer om våra kommande releaser här!

zarah