Studio S Entertainment Vittra (BIO) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Vittra (BIO)

Förstora omslag

Genre BIOFILMER, Skräck, Svensk film
Längd 95 min
Land Sverige
Inspelningsår 2013
Regi Sonny Laguna, Tommy Wiklund
Skådespelare Amanda Renberg, Johannes Brost, Lisa Henni
Format Bio. Åldersgräns 15 år.
Release BIOPREMIÄR 2013-08-09
Omslag av Vittra (BIO)

Vittra (BIO)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
PRESSBILDER HÄR: https://www.yousendit.com/download/UVJoeFVWT01IcWRwdmNUQw
AFFISCHEN HÄR: https://www.yousendit.com/download/WFJXWUhvWlRxRTFBSXRVag

SVERIGES FÖRSTA ZOMBIEFILM PÅ BIO!

Exakt 80 år efter den första zombiefilmen (White Zombie) och hundratals filmer med andra levande döda är det äntligen dags för den första SVENSKA filmen på bio i den populära genren.
VITTRA är tveklöst den blodigaste svenska film som någonsin gjorts. Inte ens dokumentärfilm från ett slakteri skulle kunna konkurrera med antal liter blodsprut.

Ryktet om filmen har redan spridit sig som en löpeld bland tusentals svenska skräckfans, och vid höstens bejublade testvisningen vid Fantastisk Film Festival i Lund uttryckte sig festivalledningen i lyriska ordalag:
”Låt oss tillintetgöra och begrava våra fördomar om att svensk och skräckfilm är ord som inte går ihop. Sveriges första zombiefilm Vittra är en utsökt rå mash-up av klassisk blodfest á la Evil Dead och gammelsvensk folksägen! Sonny Laguna och Tommy Wiklund har med ett flerbottnat brutalt manus, exceptionell talang på sminkavdelningen och stilsäkra skådespelare skapat ett stycke svensk zombiehistoria!”.

I huvudrollerna ser vi Johannes Brost, rykande aktuell med sin Guldbagge-nominering för Avalon, Amanda Renberg som gjorde huvudrollen i Hip hip hora! samt Lisa Henni, känd för rollen som JWs flickvän i båda Snabba Cash-succéerna.

”Strunta i remaken av Evil Dead; det här är filmen du bör betala för att se på bio!” – CiNEZiLLA