Studio S Entertainment Vi som älskade varann så mycket (Bio) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Vi som älskade varann så mycket (Bio)

Förstora omslag

Genre BIOFILMER, Drama, Klassiker, Klassiker-på-bio, Komedi
Land Italien
Inspelningsår 1974
Regi Ettore Scola
Skådespelare Nino Manfredi, Vittorio Gassman, Stefania Sandrelli, Stefano Satta Flores, Giovanna Ralli, Aldo Fabrizi, Elena Fabrizi
Artikelnr S075
Release BIOPREMIÄR 2018-11-09
Omslag av Vi som älskade varann så mycket (Bio)

Vi som älskade varann så mycket (Bio)

FILMEN SOM AV RONNY SVENSSON PÅ TV4 UTSETTS TILL ”HISTORIENS BÄSTA FILM” FIRAR 45 ÅR OCH FÅR NYPREMIÄR PÅ BIO – I NYRESTAURERAT SKICK!

Ronny Svensson i TV4 tycker att detta är ”Historiens bästa film”. Jan-Olov Andersson på Aftonbladet tycker att den är ”En av de 10 bästa filmer som gjorts på 100 år” och Jens Peterson på samma tidning tycker att den är ”En av de filmer man måste se innan man dör”!

Nu fyller Ettore Scolas högt älskade film 45 år och återvänder på bio – i nyrestaurerat skick.

”Vi skulle förändra världen – men det var världen som förändrade oss”. Den smärtsamma repliken sammanfattar hela essensen av Scolas mästerverk. Ideal som blir till illusioner, förhoppningar som blir till förpliktelser – hela tiden med insikten att den tid som flytt aldrig kommer tillbaka.
Med avstamp i partisanernas kamp under andra världskriget breder den episka berättelsen ut sig. Ur ruinerna efter fascismens fall ska ett bättre samhälle byggas, morgondagen är ljus. Här möter vi tre socialister som slogs sida vid sida i kriget, men nu strider om kärleken till samma kvinna, om den vänskap som ständigt sätts på hårda prov och om att hålla drömmarna vid liv när morgondag blir gårdag.

Med sin värme, humor och bitterljuva ton har Scolas verk blivit en av de filmer som många tagit närmast till sina hjärtan. En film att se om, eller se för första gången – men knappast sista.

PRESSBILDER FÖR NEDLADDNING: HÄR