Studio S Entertainment Vår tid ska komma (Bio) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Vår tid ska komma (Bio)

Förstora omslag

Genre BIOFILMER, Drama
Längd 110 min
Land Danmark
Inspelningsår 2016
Regi Jesper W. Nielsen
Skådespelare Lars Mikkelsen, Sofie Gråbø, Lars Ranthe, Sonja Richter, David Dencik
Format Från 15 år
Artikelnr S655
Release BIOPREMIÄR 2017-05-19
Omslag av Vår tid ska komma (Bio)

Vår tid ska komma (Bio)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
250 000 DANSKAR HAR SETT BROTTET-SKAPAREN SØREN SVEISTRUPS GRIPANDE FOSTERHEMSDRAMA

Året är 1967 och ungdomskulturen gror. I Köpenhamn bär man blommor i håret, lyssnar på Beatles och Dylan och sjunger sånger om frihet och en ljusnande framtid. Men i Gudbjerg tycks tiden istället ha frusit till is. Här hamnar de oskiljaktiga bröderna Elmer och Erik när deras mor insjuknar.

I denna avkrok härskar rektor Fredrik Heck med oinskränkt makt över fosterhemmet med målet att förvandla bångstyriga pojkar till lydiga medborgare – med alla medel. Skräckslagna gör Elmer och Erik allt för att synas och märkas så lite som möjligt för att kunna undgå Hecks represalier, men minstingen Eriks klumpfot och hans livliga drömmar om att bli astronaut ställer hela tiden till det. När den enda lärare som varit snäll mot dem, Lilian, skräms iväg så återstår bara en lösning… att slå tillbaka! Men deras enda vapen är deras fantasi och den sista lilla gnutta hopp som finns kvar…

VÅR TID SKA KOMMA är David mot Goliat i en oerhört stark och fängslande historia – byggd på sanna händelser – som inte lämnar någon oberörd.

Filmen var en stor succé i Danmark under sommaren och lockade 250 000 människor till biograferna. Chansen att den också ska lyckas utanför landets gränser är stor. Rättigheterna har redan sålts till 50 länder.

För älskare av den danska succéserien ”Brottet” finns mycket att glädja sig åt. Manusförfattaren bakom serien, Søren Sveistrup, har även skrivit manus till VÅR TID SKA KOMMA, och seriens huvudrollsinnehavare gör de vuxna rollerna i filmen. Som rektor Fredrik Heck ser vi Lars Mikkelsen (storebror till Mads och aktuell även i ”Invasionen av Danmark” från Studio S) och som Lilian ser vi Sofie Gråbøl (även känd som Julie i succéserien ”Nikolaj och Julie”).

De två pojkarna spelas av Harald Kaiser Hermann och Albert Rudbeck Lindhart och i en annan viktig roll ser vi trefaldigt Guldbaggenominerade David Dencik.

* * * * * ”Osentimentalt, vackert och outhärdligt om att hålla fast vid livet”Amelia
* * * * ”Starkt och skakande”Femina

PRESSBILDER FÖR NEDLADDNING: HÄR

AFFISCH (för tryck): HÄR