Studio S Entertainment Triple Cross (Retro Film) (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Triple Cross (Retro Film) (DVD)

Förstora omslag

Genre Krigsfilm, Retro Film, Thriller
Land Storbritannien / Frankrike / Tyskland
Inspelningsår 1966
Regi Terence Young
Skådespelare Christopher Plummer, Yul Brynner, Claudine Auger, Gert Fröbe
Artikelnr RF5042
Release 2022-10-24
Omslag av Triple Cross (Retro Film) (DVD)

Triple Cross (Retro Film) (DVD)

Under andra världskriget döms den brittiske kassaskåpstjuven Eddie Chapman till 14 års fängelse att avtjänas på kanalön Jersey. När tyskarna ockuperar ön lyckas han vinna deras förtroende och utbildas till spion under nazismens fana. I fallskärm släpps han ner i England för att spränga en viktig krigsfabrik. Men det första han gör är att stega upp till brittiska krigsministeriet. För varför nöja sig med en arbetsgivare, när man kan ta betalt från två..?!

TRIPLE CROSS, byggd på Frank Owens verklighetsbaserade bok, är filmen som Storbritanniens underrättelsetjänst försökte stoppa. Hitchcock ville filma storyn, men avråddes. Bondregissören Terence Young tog över och lockade till sig stjärnor som Christopher Plummer, Yul Brynner och 007-skådisarna Gert Fröbe (titelrollen i Goldfinger) och Claudine Auger (Bondbruden i Åskbollen).

”Plummer är underhållande på det arroganta och repliksnabba sättet. Terence Young är otroligt skicklig som regissör. Handlaget känns igen från alla hans Bondfilmer” SvD