Studio S Entertainment Today We Kill, Tomorrow We Die - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Today We Kill, Tomorrow We Die

Innan Dario Argento blev ”The Master of the Macabre” med hela skräckvärlden var det westernmanus som gällde. Bland annat stod han bakom storyn till Once Upon a Time in the West (ihop med Sergio Leone och Bernardo Bertolucci) samt två Bud Spencer-westerns, och redan då var han avskydd av den svenska filmcensuren. Today We Kill, Tomorrow We Die totalförbjöds 1968 och kunde släppas fri först året därpå efter nio (!) klipp. Detta är givetvis originalversionen.

Golden Globe-belönade Brett Halsey spelar en man oskyldigt dömd för att ha våldtagit och mördat sin indianhustru. Efter fem år i fängelse samlar han ihop fyra ökända revolvermän för att ta hämnd på den verklige mördaren – en sällsynt sadistisk banditledare som njuter av att ta livet av folk med sin skarslipade machete.

Som skurken ser vi ingen mindre än Tatsuya Nakadai, en av Akira Kurosawas favoritskådisar och huvudrollsinnehavare i både Kagemusha och Ran. Bud Spencer spelar en av revolvermännen och ikläder sig här, för fösta gången, den roll som han gjorde världsberömd i och med Trinity två år senare.

”Fyndig och originell, med krypande spänning. Det är mycket sällan ni får chansen Att se någon bättre western”.
Nordvästra Skånes Tidningar

”I mästarens spår! Betydligt över den normala italienska westernnivån.”
Svenska Dagbladet

LANGUAGE: English. SUBTITLES: Svenska, norska, danska och finska.