Studio S Entertainment The Selfish Giant (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

The Selfish Giant (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
4plus getingar 5ka 4stars 4globes fyrar 5dn fyror 6dice 4sr 5horses 4crows

BÄSTA FILM
I BÅDE SVERIGE
OCH ENGLAND

”DEN SOM INTE ÄLSKAR DEN HÄR FILMEN HAR INGET HJÄRTA”
JURYNS MOTIVERING, STOCKHOLM FILMFESTIVAL

”DRABBANDE OCH RÖRANDE”
EXPRESSEN

”I EN KLASS FÖR SIG”
AFTONBLADET

”STARK OCH EMPATISK”
METRO

”FANTASTISK”
SVENSKA DAGBLADET

Efter att det gått 7 månader av innevarande år när detta skrivs ligger THE SELFISH GIANT fortfarande på plats 2 på listan över de filmer som svensk press givit högst betyg 2014 (källa: www.kritiker.se).

Filmen har dessutom överösts med utmärkelser, bland annat Stockholms Filmfestivals vinnarhäst för Bästa film och London Critics Circle Film Awards pris för Bästa brittiska film.

Bradford i norra England. Ett samhälle med raserade fabriker, sönderslagna rutor – och krossade drömmar. I utkanten av denna stad lever den kaxige Arbor, som blivit avstängd från skolan efter att med knytnävarna försvarat sin mobbade kompis. Laglösa i sina egna kvarter lierar sig vännerna med en skum skrothandlare och ger sig ut på jakt för att stjäla dyrbar koppartråd. Men uppdragen blir allt farligare, vilket snart kan få ödesdigra konsekvenser…

The Selfish Giant är en fri tolkning av Oscar Wildes klassiska berättelse. På samma gång en rörande uppväxtskildring och en uppgörelse med vår tids växande orättvisor som tagit både kritiker och publik med storm.

THE GIANT Inlay.indd