Studio S Entertainment The McMasters (DVD/VoD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av The McMasters (DVD/VoD)

Förstora omslag

Genre Klassiker, Western
Längd 1 tim 26 min
Land USA
Inspelningsår 1970
Regi Alf Kjellin
Skådespelare Burl Ives, Brock Peters, David Carradine, Nancy Kwan, Jack Palance, John Carradine, L.Q. Jones, R.G. Armstrong
Textning Svenska
Artikelnr S1035
Release 2024-04-08
Omslag av The McMasters (DVD/VoD)

The McMasters (DVD/VoD)

I WESTERN FINNS INGET FARLIGARE ÄN ATT VARA EN SVART MAN OCH EN RÖD KVINNA PÅ VIT MARK

Amerikanska frihetskriget är över och de sargade soldaterna återvänder till sina hem. En av dem är Benji, som nu är en fri man efter ett liv som slav. Hans tidigare ägare tar emot honom med öppna armar och gör honom till sin kompanjon på ranchen. Men i trakten jäser vreden. Många är de som inte ser vänskapen mellan den svarte och vite cowboyen med blida ögon. När Benji dessutom äktar en indiankvinna är en våldsam urladdning oundviklig.

Alla minns vi tvekampen mellan Alf Kjellins student och Stig Järrels sadistiske lärare i Hets, vilken torpederade Kjellin upp på A-listan. Hollywood fick också upp ögonen för stjärnan och roller i bland annat Alistair MacLeans storfilm Polarstation Zebra svarar ej följde. Parallellt regisserade Kjellin episoder av tv-serier som Bröderna Cartwright, Columbo och Familjen Macahan. Hans andra Hollywoodfilm, THE McMASTERS, är en skoningslös western skriven av Harold Jacob Smith (Oscar för Kedjan) med namn som Jack Palance (Oscar för City Slickers) och Burl Ives (Oscar för Viddernas män) i rollistan.