Studio S Entertainment Svenska kultklassiker 2 (3-disc) (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Svenska kultklassiker 2 (3-disc) (DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Klassiker, Svensk film
Längd 9 tim 31 min
Land Sverige
Inspelningsår 1964-1974
Regi Olika regissörer
Skådespelare Carl-Gustaf Lindstedt, Ernst-Hugo Järegård, Jarl Kulle, Sven-Bertil Taube, Sickan Carlsson, Stellan Skarsgård, Grynet Molvig, Diane Kjaer, Keve Hjelm, Margaretha Krook, Gunnar Björnstrand
Artikelnr S879
Release 2019-05-09
Omslag av Svenska kultklassiker 2 (3-disc) (DVD)

Svenska kultklassiker 2 (3-disc) (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.

Äntligen är den här! Uppföljaren till storsäljaren Svenska kultklassiker. Studio S presenterar återigen sex kultfilmer som går långt utanför ramen för svensk film.

I volym 2 har vi samlat en vilda västern (ja, du läste rätt, en svensk vilda västern!), ett stenhårt knarkraffel med Ernst-Hugo och Sven-Bertil, två sexiga exportframgångar och en spritt språngande galen Jarl Kulle i högform! Lägg därtill en bröllopskomedi med stort sett alla blågula 70-talsstjärnor och du har tio (???) häpnadsväckande timmar med ”Vad i helvete nu då?!”-utrop framför dig!

WILD WEST STORY (1964)
Carl-Gustaf Lindstedt är vår egen John Wayne i denna krutröksdoftande västern inspelad på prärien i Solna utanför Stockholm. Av Börje Nyberg med Lena Granhagen, Carli Tornehave och Gerald Mohr.

HET SNÖ (1968)
Stenhård thriller av internationellt snitt där en godtrogen racerförare smugglar knark åt en intellektuell och hänsynslös gangster. Av Torbjörn Axelman med Sven-Bertil Taube, Grynet Molvig och Ernst-Hugo Järegård.

FANNY HILL (1968)
Enorm exportframgång om en ung tjej från landet som anländer till ett vackert Stockholm och hoppar i säng med en handfull män. Av Mac Ahlberg med Diana Kjaer, Keve Hjelm och Hans Ernback.

BRÖLLOPET (1973)
Lika storslagen som flamsig ensemblekomedi om en bröllopsfest som brakar samman fullständigt och där stjärnorna står som spön i backen. Av Janne Halldoff med Hans Klinga, Beatrice Järås, Sickan Carlsson, Annalisa Ericsson och många fler.

VITA NEJLIKAN (1974)
Jarl Kulle regisserar sig själv i rollen som en sybarit som lever i sus och dus högt över sina tillgångar. Håll utkik efter Tomas Ledin som ung frikyrkosångare! Även med Eva Bysing, Margaretha Krook och Siv Ericks.

JORDEN RUNT MED FANNY HILL (1975)
Engelskspråkig uppföljare där Fanny och hennes väninna Monica vältrar sig bland män runtom i världen. Inspelad i Sverige, Västtyskland, Hongkong, Italien och USA. Av Mac Ahlberg med Shirley Corrigan, Gaby Fuchs och Bo Brundin.

LADDA NER PRESSBILDER + PACKSHOT HÄR: https://we.tl/t-UYGO0CuBQT