Studio S Entertainment Svenska 1960-talshöjdare (6-disc) (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Svenska 1960-talshöjdare (6-disc) (DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Klassiker, Svensk film
Längd 10 tim 22 min
Land Sverige
Inspelningsår 1965-1967
Regi Bo Widerberg, Janne Halldoff, Yngve Gamlin
Skådespelare Keve Hjelm, Inger Taube, Evabritt Strandberg, Thommy Berggren, Mona Malm, Ulf Palme, Halvar Björk, Lars Passgård, Ingrid Thulin, Halvar Björk, Gunilla Olsson, Björn Gustafson, Per Myrberg, Per Oscarsson, Naima Wifstrand, Inger Taube, Lars Hansson, Stig Törnblom.
Artikelnr S765
Release 2017-12-04
Omslag av Svenska 1960-talshöjdare (6-disc) (DVD)

Svenska 1960-talshöjdare (6-disc) (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
1960-talet är en av de mest intressanta perioderna i svensk filmhistoria. Det var då som Harry Schein drev igenom skapandet av Svenska Filminstitutet och vår första riktiga filmskola. Det var då Bo Widerberg skällde ut den svenska filmen i debattboken Visionen i svensk film och kallade hatobjektet Ingmar Bergman ”vår andes dalahäst i världen”. Och det var då som de nydanade svenska regissörerna lämnade filmstudion och likt franska vågens hjältar tog med sig kameran ut på stan för att berätta historier om riktiga människor.
Studio S är stolta att presentera sex filmer av tre 1960-talsregissörer som inte bara rörde om i den småputtrande grytan – de fick den att stormkoka!

Kärlek 65 (1965)
En mycket personlig kärleksfilm av Bo Widerberg. Handlingen kretsar kring en filmregissör som lyckats i karriären, men inte nått harmoni. Nu upplver han en annorlunda kärlek. Med Keve Hjelm, Inger Taube och Evabritt Strandberg.

Heja Roland! (1966)
Bo Widerbergs enda komedi är en drift med reklambranschen där den unge författaren Roland tar anställning på en reklambyrå där han får göra marknadsundersökningar med ungdomar. Med Thommy Berggren, Mona Malm och Ulf Palme.

Jakten (1965)
Mångsysslaren Gamlins iskalla drama om en grupp jägare på jakt efter en ung brottsling i de jämtländska fjällen belönades bland annat med en Silverbjörn i Berlin. DN:s Mauritz Edström skrev att den hörde till ”det viktigaste som hänt svensk film efter Bergman”. Med Halvar Björk och Lars Passgård.

Badarna (1968)
Gamlins frodiga berättelse handlar om kantstötta människor i en jämtländsk avfolkningsbygd, där ett fåtal osäkra arbetstillfällen finns kvar på sågen, i järnhandeln och alkoholistanstalten. Med Ingrid Thulin, Halvar Björk, Gunilla Olsson och Björn Gustafson.

Myten (1966)
Särlingen Harry går på kollisionskurs med socialvårdare, poliser och spärrvakter vilket når sin kulmen när han knycker en blomma i Kungsan. Aftonbladet tyckte att Halldoff gjorde ”en utbrytning från den svenska filmens konventioner lika övertygande som Widerberg”. Med Per Myrberg, Evabritt Strandberg och Per Oscarsson.

Livet är stenkul (1967)
I Janne Halldoffs andra långfilm lockas en 25-årig ensamstående mamma med av ett kriminellt ungdomsgäng som super, pippar, slåss och stjäl bilar. Dagens Nyheter skrev att det var ”hålligång över de generationsklyftor som tonårsrevolutionen accentuerar. Med Inger Taube, Lars Hansson och Stig Törnblom.

BONUSMATERIAL
Yngve Gamlins naturparodier Sävdykaren (1958), Hjolbänningar (1961), The Flata Monster (1962) och Allt är nära fastän långt ifrån (1963), Janne Halldoffs kortfilmer Håltimme (1965) och Nilsson (1965), kortdokumentären Widerberg 65 (1965), inslag ur tv-arkivet, trailers med mera.

LADDA NER PRESSBILDER + PACKSHOT HÄR: https://we.tl/0ADI4VDx9u