Studio S Entertainment Sound of Freedom (Bio) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Sound of Freedom (Bio)

Förstora omslag

Genre BIOFILMER, Drama, Thriller
Längd 131 min
Land USA
Inspelningsår 2023
Regi Alejandro Monteverde
Skådespelare Jim Caviezel, Mira Sorvino, Bill Camp
Format Tillåten från 15 år
Artikelnr S1146
Release BIOPREMIÄR 2023-11-01
Omslag av Sound of Freedom (Bio)

Sound of Freedom (Bio)

ÅRETS MEST OMTALADE FILM, SOUND OF FREEDOM, KOMMER TILL SVERIGE!

DEN SENSATIONELLA INDIEFILMEN HAR SLAGIT UT BÅDA AV DE NYA INDIANA JONES- OCH MISSION: IMPOSSIBLE-SPEKTAKLEN I USA.

SOUND OF FREEDOM bygger på en sann historia om en amerikansk agent som ständigt sätter sitt liv på spel för att krossa traffickingligor specialiserade på barn. Men det svåraste är inte att sätta dit ligorna, det svåraste är att finna och rädda deras unga offer.

Med mottot ”Guds barn är inte till salu” gör han och hans män ännu ett tillslag och lyckas rädda en liten mexikansk pojke. Efter att ha fått reda på att även pojkens syster kidnappats brister hans hjärta. Han kan inte släppa det. Vetskapen förtär honom inifrån. Han måste finna henne, till varje pris. Ett löfte som för honom och hans män på en farligare resa än någonsin – in i Columbias gerillaterritorier…

En stark anledning till succén för SOUND OF FREEDOM är givetvis att den har ett tema som är lätt att bli engagerad av. Och därför att detta tema, sorgligt nog, sällan avhandlas på film.

USAs ledande branschtidning, Variety, hyllar filmen som ”fängslande, ärlig och mycket viktig” och den bästa och starkaste av sin sort jämte Lukas Moodysons ”Lilja 4-ever”. Vidare skriver de:

”Hur många filmer och tv-serier har vi sett om knarksmuggling? Alldeles för många! Sextrafficking av barn är knappast ett ämne som går att göra till enkel underhållning. Därför skyggar Hollywood för detta viktiga tema. Men som det berättas i sluttexterna av SOUND OF FREEDOM – sextrafficking av barn gör att det finns många fler förslavade människor i världen i dag, än vad det någonsin fanns under den tid som slaveri var lagligt! Och den mardröm som kidnappade och sexutnyttjade barn tvingas genomlida är ofattbar, ohygglig… och alldeles verklig!”

Huvudrollen i SOUND OF FREEDOM spelas av Jim Caviezel, som även privat är engagerad i kampen mot sextrafficking. Han slog igenom i början på milleniet i storfilmen ”Greven av Monte Cristo”, men det är för hans roll som Jesus i Mel Gibsons ”The Passion of the Christ” som han för evigt kommer förknippas. En film som drog jättepublik, men också ledde till en hel del kontrovers. Inte minst för sina enormt våldsamma scener.

Sedan dess har vi sett honom mot Stallone och Schwarzenegger i Mikael Håfströms ”Escape Plan” och den hyllade tv-serien ”Person of Interest”. Hans fru i filmen spelas av Mira Sorvino, som Oscarbelönades för huvudrollen i Woody Allens ”På tal om Afrodite”.


”Stark och fängslande thriller om nutidens värsta kriminella farsot” – Variety
”Otroligt spännande” – Silver Screen
“Gripande och hjärtskärande. Det är ett måste att se den!” – Film Threat


PRESSBILDER M.M FÖR NEDLADDNING HÄRSommarens och höstens följetong i press, på filmsajter och i sociala medier har varit: ”När kommer den omtalade storsuccén SOUND OF FREEDOM till Sverige och vilket bolag distribuerar?”. Här är svaret! Den har biopremiär 3 november och det är Studio S som köpt rättigheterna.

Den oväntade indiesuccén hade biopremiär 4 juli i USA och fann genast en stor publik. Publiken älskade filmen och ryktet spred sig som en löpeld. En stark värdemätare för vad publiken tycker är den populära filmsajten Rottentomatoes.com. På denna sajt har filmen fått det otroliga snittbetyget 4,9 (av 5) av de över 10 000 röstande.

Publiksiffran blev sensationell! Med 19,6 miljoner dollar i intäkter redan första veckan störtade filmen in på biotoppens 1:a plats! Och som om det inte vore nog ökade publiken nästa vecka, med hela 38,6%

Veckan innan och efter USAs nationaldag 4 juli hade Harrison Fords nya Indiana Jones-äventyr samt Tom Cruise senaste Mission: Impossible-raffel USA-premiär. Vardera hade filmerna en budget som var 22 gånger (!) så stor som den för SOUND OF FREEDOM. Men inte ens dessa kolosser, som dessutom hade en marknadsföringsapparat på 800 miljoner kronor vardera, rådde på den lilla indiefilmen. Med över 22 miljoner sålda biobiljetter och 2 miljarder kronor i intäkter är SOUND OF FREEDOM överlägset större och beräknas ta sig in på 10-i-topplistan över världshistoriens största indiesuccéer inom kort.

Största förloraren i trippelfighten är Disney. Inte nog med att deras Indiana Jones-äventyr inte lyckades slå den lilla indiefilmen, SOUND OF FREEDOM var till råga på allt deras film från början. Den ingick i dealen efter att Disney köpt upp 20th Century Fox. Men Disney trodde inte på filmen och ville bli av med den, vilket innebar att den lilla filmens producenter startade en crowd funding-kampanj och lyckades köpa tillbaka den!

SOUND OF FREEDOM handlar om den snabbast växande av alla internationella brottsliga verksamheter. Och den vidrigaste av alla.

Större än all sammanlagd illegal vapenförsäljning. Och snart lika stor som all världens knarkhandel.

Det handlar om sextrafficking av barn.