Studio S Entertainment Så som i himmelen (Blu-ray) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Så som i himmelen (Blu-ray)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Drama, Musik
Längd 132 min
Land Sverige
Inspelningsår 2004
Regi Kay Pollak
Skådespelare Michael Nyqvist, Frida Hallgren, Lennart Jähkel, Helen Sjöholm
Artikelnr S1157
Release 2024-05-27
Omslag av Så som i himmelen (Blu-ray)

Så som i himmelen (Blu-ray)

OSCARNOMINERAD BÄSTA INTERNATIONELLA FILM
SPECIALUTGÅVA * NYSCANNAD VERSION

EN AV DE STÖRSTA BIOSUCCÉERNA I SVERIGES HISTORIA! 1 450 000 BESÖKARE.

På höjden av sin magnifika karriär ställer den världsberömde dirigenten Daniel Daréus plötsligt in alla vidare engagemang. Ensam drar han sig tillbaka till sin lilla barndomsby i Norrland för ett liv i stillhet. Men det dröjer inte länge förrän ryktet om hans återkomst sprids och han bjuds in till församlingshemmet när den lilla spillran till kyrkokör övar. Kan han kanske ge några goda råd? Daniel har svårt att tacka nej och från det ögonblicket blir inget sig någonsin likt i byn igen. Kören utvecklas och växer. Han får vänner och fiender. Och han möter den himlastormande kärleken.

Kay Pollaks mästerstycke är en av alla tiders mest älskade svenska filmer, även utomlands, och nominerades till en Oscar och åtta Guldbaggar. Otroliga 1 450 000 svenskar såg filmen, vilket gör den till den 15:e största svenska biosuccén sedan SFIs publikräkning inleddes 1963. Michael Nyqvist och Frida Hallgren briljerar som kärleksparet och Helen Sjöholm framför Gabriellas sång, som nynnades över hela landet och låg 68 veckor (!) på Svensktoppen.

”OEMOTSTÅNDLIG! MAN GRÅTER OCH MAN SKRATTAR” SvD

”EN DJUPT BERÖRANDE HYLLNING TILL KÄRLEKEN” Variety

BONUSMATERIAL
*RESAN: SAMTAL KRING SÅ SOM I HIMMELEN. Dokumentär av Ronny Svensson där Kay Pollak, Michael Nyqvist och Frida Hallgren intervjuas. * SÅ SOM I HIMMELEN BAKOM KULISSERNA. Vi följer med Pollak i sökandet efter inspelningsplatser, på tagningar och under övningar för kör och dirigent. * ORIGINALTRAILER * TEASER