Studio S Entertainment Rädsla urholkar själen - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Rädsla urholkar själen

”EN AV HISTORIENS 10 BÄSTA FILMER!”
Stig Björkman, regissör och filmexpert

Emmi och Ali är så olika som två människor kan vara. Hon är en sliten 60-årig städerska, kort och tjock. Han är en hälften så gammal mekaniker från Marocko, lång och ståtlig. Men en sak har de gemensamt – de tycker om varandra.
Efter att de träffats av en slump, dansat tätt intill och funnit att de med varandras hjälp kan bryta ensamheten och utanförskapet gifter de sig. Men nu vaknar den omvärld som aldrig tidigare brytt sig om dem till liv, beväpnade med fördomar och förakt. Emmis arbetskamrater fryser ut henne, barnen kallar sin mor för hora och grannarna skickar polisen på dem med falska anklagelser.
Den isolering de velat fly tätnar nu istället. Och ur dess skuggor lösgör sig nya fiender som de inte räknat med. Inneslutna inom dem själva, i deras egna djupt rotade värderingar. Finns det någon framtid för Emmi och Ali?

Vid Sight & Sounds senaste omröstning (2002) utsågs Rädsla urholkar själen till en av historiens tio främsta verk av tre betydande regissörer, däribland Stig Björkman. Filmen belönades med Juryns specialpris i Cannes och är dessutom den Fassbinderfilm som belönats med högst betyg av cineaster jorden runt på IMDb.com.

Saxat:

4 GETINGAR 4 PLUS
Expressen Aftonbladet

”FASSBINDER SOM BÄST! Gripande och angelägen.”
Göteborgsposten
”SUVERÄN FASSBINDER! En av hans bästa filmer.”
Dagens Nyheter