Studio S Entertainment Petra von Kants bittra tårar - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Petra von Kants bittra tårar

”SKÖN OCH LOCKANDE.
Fassbinder är ett filmgeni.”
Expressen

Instängd i sin ateljé som osar kvalmigt av dekadent 20-tal framlever modeskaparen Petra von Kant sitt liv i bitterhet och leda. Ensam sedan man och dotter skrämts iväg har hon bara sin hunsade sekreterare att attackera med sin vassa tunga som skär i stål.
När kärleken återigen gör sidensvept entré i hennes liv gestaltas den av den avsevärt yngre Karin. Lite vulgär. Men mycket tilldragande. Kärleken slår till som ett virus. Petra blir som besatt. Förryckt.
Med insikten om att ha blivit beroende av en annan människa tvingas Petra köpslå om kärlek med pengar och löften om jobb, vilket Karin utnyttjar hänsynslöst. Fängelset blir till ett sjukrum, infekterat av svartsjuka, förödmjukelser och urgröpt självkänsla. Tyrann blir till offer, en tiggare längs kärlekens stig som omöjligt kan svälja sina bittra tårar.

Petra von Kants bittra tårar är Fassbinders mest citerade film, full av bitska repliker, och bygger på hans egen teaterpjäs som spelats flitigt över hela världen. Vid Tysklands motsvarighet till Oscarsgalan – German Film Awards – erhöll filmen tre utmärkelser för Bästa rollprestationer (Margit Carstensen och Eva Mattes) och Bästa foto.

Saxat:

4 getingar
”MISSA INTE DEN HÄR FILMEN!”
Expressen

”EN FANTASTISK förening av mänsklig insikt och artistisk inlevelse. Fassbinder när han är som bäst.”
Philadelphia City Paper

”GENUINT FÄNGSLANDE. Carstensen och Schygulla har aldrig varit bättre.”
Channel 4