Studio S Entertainment Orfeu Negro - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Orfeu Negro

1960 gjorde ”Orfeu Negro (aka Black Orpheus)” ett unikt hattrick när den som första film i historien erövrade alla de tre största filmutmärkelserna – Guldpalmen i Cannes samt både Oscar och Golden Globe för Bästa utländska film. Endast två filmer har lyckats upprepa denna sagolika bedrift sedan dess. Därtill blev filmmusiken en braksuccé, och fick hela världen att dansa till den nya flugan bossa nova.

På ett genialt sätt placerar regissören Marcel Camus den mytologiska kärlekshistorien om Orfeus och Eurydike mitt i slummens Rio de Janeiro. Han är livsälskaren alla kvinnor avgudar, hon är en blyg lantflicka på flykt undan en mordisk förföljare. Deras öden sammanflätas under ett dygn av extatisk karnevalsyra där precis allt kan hända – utom det förutsägbara.

Upplev musiken, rycks med av rytmen, känn hettan och smärtan och låt dig förtrollas av en av historiens mest älskade filmer!

”En orgie i skönhet. En upplevelse. Måste ses!” / Vecko Revyn

”Försätter åskådarna i extas. Mästerligt genomförd. Man förhäxas, sitter som hypnotiserad!” / Aftonbladet

”Lysande film som skänker livsglädje i rikt mått åt sina åskådare. Något liknande har jag aldrig tidigare sett.” / Göteborgs Posten

src=”./images/f-images/f-orfeunegro.jpg”>