Studio S Entertainment Den stora Nils Poppe-boxen Vol 2 (3-disc) (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Den stora Nils Poppe-boxen Vol 2 (3-disc) (DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Klassiker, Svensk film
Längd 8 tim 45 min
Land Sverige
Inspelningsår 1945-1955
Regi Diverse regissörer
Skådespelare Nils Poppe, Gunnar Björnstrand, Gaby Stenberg, Stig Järrel med flera
Textning Svenska
Artikelnr S892
Release 2019-11-27
Omslag av Den stora Nils Poppe-boxen Vol 2 (3-disc) (DVD)

Den stora Nils Poppe-boxen Vol 2 (3-disc) (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
ÄNTLIGEN kommer uppföljaren till den första succésamlingen med Poppe-filmer. Och vi garanterar att du kommer att skratta ännu högre denna gång. Boxen innehåller nämligen flera av Poppes största succéer, däribland hans första ”Sten Stensson”-succé, som ledde vidare till hela tre uppföljare, ”Tappa inte sugen” som innehåller hans och Annalisa Ericsson mest berömda dansnummer och förstås ”Pengar”, som självaste Charlie Chaplin ägde i sitt privata bibliotek!

Fem av boxens filmer ges ut på dvd för allra första gången!

STEN STENSSON KOMMER TILL STAN (1945)
Nils Poppe är den klurige kandidaten Sten Stensson Stéen från Eslöv. Poppes komiska infall gör detta till ett klassiskt folklustspel. Av Ragnar Frisk med Nils Poppe, Birger Åsander, Viveka Linder och Naima Wifstrand.

BALLONGEN (1946)
Nils Poppe i fem olika roller. Sten Stensson Stéen förolyckas och kommer till himlen i en ballong och får se tillbaka på sina tidigare själavandringar som viking, upprorsmakare i ett harem, renässanskung och clown. Av Nils Poppe med Poppe, Oscar Winge, Marianne Löfgren och Benkt-Åke Benktsson.

PENGAR (1946)
Att lycka inte kan köpas för pengar är temat i denna oförglömliga film, av de flesta ansedd som Poppes allra bästa! Chaplin lär ha älskat filmen om den vänlige lille mannen som tror gott om alla människor. Av Nils Poppe med Poppe, Sigge Fürst, Birger Åsander och Carl Reinholdz.

TAPPA INTE SUGEN (1947)
Musikaliskt lustspel i filmmiljö med statisten som vill bli stjärna och hjälten som ideligen friar till sin motspelerska. Av Lars-Eric Kjellgren med Poppe, Annalisa Ericson, Gaby Stenberg och Ulla Sallert.

GREVEN FRÅN GRÄNDEN (1949)
Annalisa Ericson spelar Nils Poppes själs älskade i filmversionen av ”Lorden från gränden”, iscensatt i Gamla Stan-miljö. Av Lars-Eric Kjellgren med Poppe, Annalisa Ericson, Julia Caesar och Dagmar Ebbesen.

STAMPEN (1955)
Pantbanksbiträdet Patrik och hembiträdet Viveka träffas av en slump och blir förtjusta i varandra, men ingen av dem vill avslöja sitt verkliga yrke för den andre. Snart sätter förvecklingarna igång, med missförstånd, inbrott och en förfalskad tavla. Av Hans Lagerkvist med Poppe, Ann-Marie Gyllenspetz, Holger Löwenadler och Gunnar Björnstrand.