Studio S Entertainment Den stora militärspex-boxen (6-filmer DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Den stora militärspex-boxen (6-filmer DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Komedi, Svensk film
Längd 8 tim 53 min
Land Sverige
Inspelningsår 1938-1965
Regi Arne Stivell, Schamyl Bauman med flera
Skådespelare Thor Modéen, Elof Ahrle, Sture Lagerwall, Åke Grönberg med flera
Textning Svenska
Artikelnr S1127
Release 2024-03-25
Omslag av Den stora militärspex-boxen (6-filmer DVD)

Den stora militärspex-boxen (6-filmer DVD)

BOMBER OCH GRANATER! Just som det svenska försvaret rustas upp släpper Studio S lös en samling militärkomedier från den gamla goda tiden som visar hur kul tjänstgöring i kronans kläder en gång var. Ett smörgåsbord i fält (och tält!) med virriga fosterlandsförsvarare, hemvärn, spioner, förvecklingar, kärlekstrassel, sång och dans.
Ingen av de sex filmerna har tidigare givits ut på dvd!

Kamrater i vapenrocken (1938)
Loffe (Elof Ahrle) och hans olycksbroder Pelle (Sture Lagerwall) är två fattiga skådespelare i ett tredje klassens teatersällskap. Med alla medel till buds försöker de undkomma värnplikten, men även det misslyckas de med. Av Schamyl Bauman. Även med Fritiof Billquist, Sigge Fürst, Tollie Zellman och Annalisa Ericson.

Hjältar i gult och blått (1940)
Tosse (Thor Modéen), som har ett skrädderi, blir i egenskap av löjtnant inkallad. Problemet är att den tidigare så smärte skräddaren nu är fet som en gris, så han övertalar en av sina anställda (Elof Ahrle) att rycka in i hans namn. Förväxlingskomedin av Schamyl Bauman. Även med Tollie Zellman, Barbro Kollberg och Emy Hagman.

Kvinnan tar befälet (1942)
Några ungdomar bor på Pensionat Sluskis i Stockholm och alla har de kärleksbekymmer. Ytterligare trassel uppstår när den ena efter den andra blir inkallad till beredskapstjänst. Av Gunnar Olsson, Med Rut Holm, Åke Grönberg, Brita Borg, Dagmar Ebbesen och Karl-Arne Holmsten.

Folket i fält (1953)
Hemvärnet larmas när man upptäcker att fallskärmshoppare landat i Norrköpingstrakten. Alltsammans visar sig dock vara en övning för att öka de virriga hemvärnsnmännens stridslystnad. Av Sölve Cederstrand och Bengt Logardt. Med Åke Grönberg, Bengt Logardt, John Botvid och Rut Holm.

Flicka i kasern (1955)
Fredrik (Åke Söderblom) ärt inkallad för att göra repövning. Timingen är väldigt dålig eftersom han är i full färd med att utveckla en toppmodern stridsvagnsmina, vilket gör att hans chef Eva (Sonja Stjernquist) i stället klär på sig kronans kläder. Av Börje Larsson. Även med Egon Larsson, Carl-Gustaf Lindstedt, Hjördis Petterson och Torsten Lilliecrona.

För tapperhet i tält (1965)
Militärspex kryddad med sång- och sketchinslag kring en fanjunkare (Egon Kjerrman) som förföljer en kapten (Rolf Bengtsson) vilken han misstänker att är spion. Av Arne Stivell. Packad med kändisar som boxaren Ingo Johansson, racerföraren Joakim Bonnier, operasångaren Rolf Björling (son till Jussi), Git Gay, Putte Kock, Gösta Krantz, Sten & Stanley och många fler.