Studio S Entertainment Maria Brauns äktenskap - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Maria Brauns äktenskap

”ETT MÄSTERVERK! Några av de skickligaste scener jag skådat.”
Aftonbladet

Till det öronbedövande larmet av de allierades bomber vigs Maria med Hermann Braun. Men bara ett dygn senare skiljs hon åt från sin man för lång tid. Först av kriget, sen av fängelse när Hermann tar på sig skulden för ett ohyggligt brott Maria begått.
Utlämnad i efterkrigstidens ruinlandskap där hungern dikterar moralen och radion smattrar ut ändlösa efterlysningar av försvunna människor äntrar Maria affärsvärlden, med förförelsen som murbräcka och sexualiteten som vapen.

I takt med att ett nytt, starkt Tyskland reser sig ur förödelsen växer även Maria inom kapitalets boningar, utan att hon någonsin låter någon röra vid hennes innersta. Ett äktenskap med undertryckta eller rentav uteslutna känslor som till slut får ödesdigra konsekvenser.

Maria Brauns äktenskap är den av Fassbinders filmer som nått ut till allra störst publik. I Sverige sågs den av hela 140.000 biobesökare. Hanna Schygulla erhöll priset som Bästa skådespelerska i Cannes och vid German Film Awards belönades filmen med sex troféer, bland annat för Bästa film.

Saxat:

FEM PLUS!
Aftonbladet

FYRA GETINGAR!
”ETT AV DE STORA KVINNOPORTRÄTTEN i den moderna europeiska filmen.”
Expressen

”EN FULLÄNDAD FILM! Fassbinder är en av de stora mästarna.”
New York Times