Studio S Entertainment Mackan (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Mackan (DVD)

Förstora omslag

Genre Drama, Klassiker, Svensk film
Längd 1 tim 37 min
Land Sverige
Inspelningsår 1977
Regi Birgitta Svensson
Skådespelare Maria Andersson, Kåre Mölder, Franciska von Koch, Willie Andréasson
Textning Svenska
Artikelnr S1093
Release 2022-10-03
Omslag av Mackan (DVD)

Mackan (DVD)

STORSUCCÉ PÅ BIO. 290 000 BESÖKARE!

NYSCANNAD VERSION

Hon heter Margareta, men kallas ”Mackan”. Hon är 14 år, men ser ut som 16, och är nyinflyttad i småstaden. En ganska trist håla. Men tack och lov finns Kenneth här. Han är 18, farligt snygg och har stans coolaste bil, och i den förflyttas ”Mackan” till en bättre position än vad korvkioskens moppeåkare kan erbjuda. Men redan efter den fumliga sexdebuten inser hon att Kenneth inte är drömkillen. Farligt snygg, visst… men främst är han bara farlig!

Under 1970-talets senare del fick 50-talet och det tidiga 60-talet en renässans i västvärlden. I Sverige snurrade The Boppers på skivtallrikarna och på bio gick vi och såg Sven Klangs kvintett, Hempas bar, Bluff Stop och förstås den största blågula succén av sin sort – Birgitta Svenssons MACKAN. För titelrollen rosades nykomlingen Maria Andersson, som två år senare delade affischplats med Gösta Ekman i En kärleks sommar.

”EN FULLTRÄFF! En av de bästa svenska tonårsskildringar jag sett. Rättfram på ett uppfriskande sätt. Ofta rolig och hela tiden livfullt underhållande”
Upsala Nya Tidning

”CHARMFULL, STÄMNINGSRIK OCH FORMSÄKER” Göteborgs-Tidningen

”MYCKET SYMPATISK. EN FILM SOM LEVER” Sydsvenskan