Studio S Entertainment Kungarna av Hollywood: Den sanna historien om Cannon Films uppgång och fall - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Kungarna av Hollywood: Den sanna historien om Cannon Films uppgång och fall

Under 1980-talet anlände de två okända israeliska kusinerna Menahem Golan och Yorum Globus till Hollywood. Ingen visste vilka de var eller ens hur deras namn uttalades. Men strax skulle de vända upp-och-ner på hela filmvärlden.

Utrustade med desto mer jävlar-anamma än pengar började de producera lågbudgetfilmer i den snabbt framväxande videoeran, vilket snabbt gav klirr i kassan för att möjliggöra större filmer för bio med namn som Bronson, Norris, van Damme och Stallone. Kritikerna skydde dem som pesten, men för en hel generation av ungdomar utsvultna på action, skräck, stora bröst och annan underhållning för stunden blev deras filmbolag Cannon Films legendariskt.

I denna hyllade dokumentär bubblande av humor och vitalitet, berättas hela den fantastiska historien om bolagets storhetstid under 1980-talet där de öste ut runt 300 snabbproducerade filmer som ”Missing in Action”, ”Cobra”, ”Invasion USA”, ”Styrka Delta Force”, ”Enter the Ninja”, ”Breakdance: The Movie”, ”The Last American Virgin”, ”Bloodsport”, ”Kickboxer”, ”10 to Midnight”, ”Death Wish 3”, ”Motorsågsmassakern 2” och ”He-Man – Universums härskare” (plus en och en och annan kvalitetsfilm som ”Barfly” och ”Runaway Train”). Filmer som gjorde Cannon Films till det största och mest inflytelserika independentbolaget i historien.

Men tiden som kungarna av Hollywood blev lika kort som intensiv. Kusinerna drabbades av storhetsvansinne. På rekordtid köpte de upp hundratals biografer i USA och Europa och satsade stora summor på storproduktioner som Polanski’s ”Pirater” och ”Superman IV”, vars haverier blev monumentala.

Hela sagan om Cannon Films uppgång och fall berättas av de två som berättar den bäst – Golan och Globus själva! Och det till ackompanjemang av intervjuer med några av deras stjärnor och massvis med klipp ur de häftigaste, knäppaste, vildaste, mest urspårade, avklädda och actionspäckade filmer som världen någonsin skådat!

gogo_INLAY.jpg