Studio S Entertainment Konvojen (Bio) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Konvojen (Bio)

Förstora omslag

Genre BIOFILMER, Krigsfilm
Land Norge
Inspelningsår 2023
Regi Henrik Martin Dahlsbakken
Skådespelare Anders Baasmo, Tobias Sentelmann, Adam Lundgren, Heidi Ruud Ellingsen, Jon Ranes
Format Tillåten från 11 år
Artikelnr S1184
Release BIOPREMIÄR 2024-06-07
Omslag av Konvojen (Bio)

Konvojen (Bio)

ADAM LUNDGREN OMBORD PÅ DEN NYA NORSKA KRIGSSUCCÉN SOM SÅLTS ÖVER HELA VÄRLDEN

Att norrmännen är synnerligen kompetenta på att göra krigsfilm av toppklass har vi fått många bevis på under senare år. Där ligger Sverige och övriga nordiska länder ordentligt i lä.

Studio S har tidigare haft de norska succéfilmerna ”Den största förbrytelsen”, ”Kungens val” och ”Den 12:e mannen” på bio och följer nu upp dem med KONVOJEN. Som liksom de andra toppat den norska biolistan. Och som liksom de andra bygger på sanna händelser.

Året är 1942. Hitlers krigsmaskin verkar vara ostoppbar. Tyskarna invaderar Sovjet och allt hopp tycks vara ute. De allierade ser ingen annan utväg än att ingå förbund med Sovjet och stödja dem med vapen. En konvoj med 35 fraktskepp till bredden fylld med krigsmateriel inleder en farlig resa från Norge till Murmansk och Arkhangelsk, med brittiskt flygunderstöd. De möter starkt motstånd såväl från ovan, som på havets yta och även underifrån. Och just som det ser som värst ut för konvojens besättning, varav de flesta är civilister, meddelas att deras flygunderstöd nu kommer att dras tillbaka…

I en av huvudrollerna som en väldigt skicklig svensk kanonskytt ser vi Adam Lundgren, oförglömlig i ”Känn ingen sorg”, ”Torka aldrig tårar utan handskar” och förstås ”Vår tid är nu”. Alla lär också känna igen Anders Baasmo och Tobias Sentelmann, inte minst för deras roller i den omtalade tv-succén ”Exit”.

KONVOJEN var en stor framgång på filmmarknaden EFM i Berlin i februari och har sålts till en rad stora länder som USA, Tyskland, Spanien, Polen, Sydkorea och till och med Indien.

PRESSBILDER M.M FÖR NEDLADDNING HÄR