Studio S Entertainment Kinesisk roulett - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Kinesisk roulett

”SÅ SANN ATT DET GÖR ONT.
Kompromisslöst och övertygande.”
Channel 4

Platsen är en herrgård på landsbygden, belägen långt från de stora farvägarna. Hit anländer Ariane en helg tillsammans med sin hemlige älskare. Men i residenset finns redan hennes man, Alexander, även han där i sällskap med föremålet för sin otro. En ren slump förstås. Eller är det verkligen det?
Snart gör även parets dotter sin ovälkomna entré. Angela, en handikappad flicka i puberteten som hatar sina föräldrar lika heligt som de hatar henne.
När mörkret kastar sina olycksbådande skuggor över huset inleds en psykologisk striptease där maskerna obarmhärtigt rycks bort och blottlägger vanställda själar. Med hatet som drivkraft inleds ett parti kinesisk roulett, en sanningslek laddad med svartsjuka, undertryckta känslor, svidande sarkasmer och inte så lite falskhet. Men kulan i pistolen är alldeles äkta?

Kinesisk roulett är vad många anser vara Fassbinders visuellt snyggaste film. Tydligt inspirerad av den legendariske filmskaparen Douglas Sirk använder sig Fassbinder flitigt av speglar, dörröppningar etcetera för att avgränsa ytor och ytterligare förhöja känslan av instängdhet bland kammarspelets deltagare.

Saxat:

”EN HYPNOTISK UPPLEVELSE. Filmen tar ut svängarna
i sådan grad att den förvandlas till ett osäkrat vapen.”
New York Times

”EN BRILJANT UPPVISNING i hur film kan användas för att stimulera tankeverksamheten.”
Sydsvenska Dagbladet

”INTENSIV OCH TRÄFFANDE!”
Bonniers Stora Filmguide