Studio S Entertainment Katharina Blums förlorade heder (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Katharina Blums förlorade heder (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
EN AV 1970-TALETS MEST UPPMÄRKSAMMADE FILMER

När Katharina Blum hamnar i säng med en ung man som hon mött på en fest visar det sig vara ett livsavgörande misstag. Morgonen efter stormar polisen lägenheten på jakt efter gästen, som är en efterlyst terrorist. Men eftersom han redan flytt arresteras den intet ont anande Katharina istället. Av tidningarnas bödlar döms hon genast som skyldig, kallas för ett ”vänsterfnask” och dras i smutsen på maktens arena – med hela landet som publik! Katharinas kamp för att rentvå sig själv blir till ett skrik efter rättvisa.

KATHARINA BLUMS FÖRLORADE HEDER bygger på en roman av Nobelpristagaren Heinrich Böll, själv utsatt för liknande händelser. För manus och regi svarar paret Schlöndorff (Blecktrumman) och von Trotta (Hannah Arendt) som fick slita hårt för att få filmen gjord. Inget tyskt bolag ville befatta sig med det kontroversiella verket (amerikanska Paramount blev till slut räddningen) som den utpekade tidningsjätten Bild Zeitung gjorde allt för att svärta ned.

BONUSMATERIAL
* MEMORIES. Dokumentär där Volker Schlöndorff, Margaretha von Trotta med flera minns tillbaka på tillkomsten av filmen (51 min).
* ORIGINALTRAILER.

omsl-katharinablum