Studio S Entertainment Joe Hill (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Joe Hill (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
BO WIDERBERGS CANNESBELÖNADE STORVERK OM DEN SVENSKE ARBETARKLASSHJÄLTEN

Hösten 1902 kliver Joe Hill och hans bror ombord på ett fartyg och emigrerar till New York. Joe lyckas få jobb, men upprörs av de orättvisor som arbetarna utsätts för och blir aktiv i en förbjuden fackförening. Demonstrationer är otillåtet, liksom att hålla offentliga tal, men Joe kommer runt detta genom att istället framföra sina åsikter via sång. Allt fler börjar lyssna på Joe, men samtidigt skaffar han sig mäktiga fiender. Allt riskerar att få en ände när han blir anklagad för mord i ett av sin tids mest uppmärksammade rättsfall…

JOE HILL är berättelsen om en av Sveriges största arbetarklasshjältar och inspirationskälla för musiker som Woody Guthrie, Bob Dylan och John Lennon. Inspelningen utmärkte sig för sina många konflikter mellan Widerberg och medfinansiären Paramount, men slutresultatet blev ändå lysande. Filmen erövrade Juryns pris i Cannes och anses av många vara en av de bästa svenska filmer som gjorts.

Filmen är digitalt restaurerad av Svenska Filminstitutet.

BONUSMATERIAL:
* BALLADEN OM BO WIDERBERGS JOE HILL. Nyinspelad intervjufilm av Stefan Nylén med Thommy Berggren, produktionsledaren Waldemar Bergendahl, filmfotografen Jörgen Persson och regiassistenten Peter Schildt (60 min).
* KOMMENTARSPÅR med Thommy Berggren och dramatikern Peter Birro.
* NYHETSINSLAG OM FILMEN ur Rapport 9 december 1969.
* Svensk trailer * Amerikansk trailer. * Bildgalleri.

omsl-joehill