Studio S Entertainment Jättehajen – Vindsurfarnas skräck - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Jättehajen – Vindsurfarnas skräck

JÄTTESUCCÉN som SPIELBERG lyckades få FÖRBJUDEN i USA – för evigt!Från succéregissören till THE INGLORIOUS BASTARDS!Med intäkter på 18 miljoner dollar bara den första månaden såg Jättehajen ut att kunna bli en av 1980-talets stora biosuccéer i USA. Istället drogs filmen inför rätta av Steven Spielberg och jättebolaget Universal, anklagad för att vara ett plagiat av Hajen. Enligt domslut plockades succén snabbt ned från biograferna och förbjöds att överhuvudtaget visas i USA – någonsin!


Kanske blev Spielberg bara avundsjuk på att man lyckats skapa en haj som var så mycket mer glupsk och djävulsk än hans egen? När besten slår till mitt under en vindsurfingtävling i solparadiset Port Harbour står det nämligen mer på menyn än i Spielbergs film. Inte bara vindsurfarna försvinner in i hans gap, utan även delar av en pir, en båt och? en helikopter!


Filmen får nu sin efterlängtade världspremiär på singelutgåve-dvd i Skandinavien och Italien, och släpps dessutom med de tre scener som censuren klippte bort!Textning: Svenska, norska, danska och finskaIngår även i Djävla djur-boxen!


SPANA IN STUDIO S FILMER HÄR.