Studio S Entertainment Hasse Ekmans Bästa (Blu-ray) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Hasse Ekmans Bästa (Blu-ray)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Drama, Klassiker, Komedi, Svensk film
Längd 1 tim 25 min/1 tim 29 min
Land Sverige
Inspelningsår 1945/1950
Regi Hasse Ekman
Skådespelare Stig Järrel, Eva Henning
Artikelnr S958
Release 2020-08-19
Omslag av Hasse Ekmans Bästa (Blu-ray)

Hasse Ekmans Bästa (Blu-ray)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
HASSES STÖRSTA PUBLIKSUCCÉ
En av Sveriges 20 största succéer. 1,4 miljoner biobesökare.
Fram för lilla Märta

Långt innan Tootsie skrattade alla åt Fram för lilla Märta, som med 1,4 miljoner biobesökare är en av de 20 största svenska filmsuccéerna i historien.

Upplev Stig Järrel i sin paradroll som den arbetslöse musikern Sture som klär ut sig till kvinna för att komma åt ett jobb som violinist i en damtrio. I sin nya skrud upptäcker han snart hur kvinnor hunsas i samhället, vilket är startskottet för ett rabalder som bär raka vägen in i riksdagens mansdominerade salonger.
Kvinnokamp har aldrig varit roligare!

HASSE STÖRSTA KRITIKERSUCCÉ
Utsedd av kritikerna till en av alla tiders tio bästa svenska filmer.
Flicka och hyacinter

Flicka och hyacinter är inte bara betraktad som Hasse Ekmans främsta verk. I tidskriften FLMs uppmärksammade omröstning 2012 röstade Sveriges 50 toppkritiker fram filmen som en av historiens tio bästa svenska filmer.

När Dagmar Brink (Eva Henning) kommer hem efter en ödesdiger fest har hon bara minuter kvar att leva. Nästa dag hittas hon hängande från en snara med ett självmordsbrev bredvid sig. Författaren Anders Wikner (Ulf Palme) blir snabbt uppslukad av sin gåtfulla grannes öde. Vad eller vem fick henne att vilja ända sitt liv?

BONUS: MÖTE MED HASSE (63 min). Dokumentär från 1993 om och med Hasse Ekman, producerad av Göteborg International Film Festival i samarbete med SVT * ORIGINALAFFISCHERNA till båda filmerna i nytryck (48 x 30 cm).