Studio S Entertainment Hasse Ekman Guldkorn Vol. 4 (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Hasse Ekman Guldkorn Vol. 4 (DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Klassiker, Svensk film
Längd 12 tim 11 min
Land Sverige
Inspelningsår 1956-1965
Regi Hasse Ekman
Skådespelare Hasse Ekman, Yvonne Lombard, Sture Lagerwall, Eva Henning, Stig Järrel med flera
Artikelnr S957
Release 2020-10-14
Omslag av Hasse Ekman Guldkorn Vol. 4 (DVD)

Hasse Ekman Guldkorn Vol. 4 (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Studio S presenterar stolt den fjärde Hasse Ekman-boxen, som innehåller fyra filmer samt den kompletta och eftertraktade tv-serien Niklasons (10 avsnitt). Samtliga ges ut på dvd för första gången. Niklasons och Min kära är en ros har av rättighetsskäl inte visats ända sedan 1960-talet!

Hasse Ekman framstod som något av ett fenomen under sin långa, produktiva karriär. Nyskapande och orädd var han en filmisk pionjär på många områden. Han skrev manus, regisserade och skådespelade och lyckades galant vilken genre han än gav sig på. Trots detta hamnade han ofta i skuggan av Ingmar Bergman och inte förrän de senaste åren har hans filmgärning höjts till de proportioner som den förtjänar. 2015 visades tio av hans filmer i en retrospektiv på Museum of Modern Art i New York, en ära som förunnats få svenskar.

Egen ingång (1956)
I denna episodfilm får vi följa hyresgästerna på Kavallerigatan 27 under en ödesmättad höstdag. Med Maj-Britt Nilsson, Alf Kjellin, Hasse Ekman och Marianne Löfgren.

Med glorian på sned (1957)
När sekreteraren Birgitta under pseudonym får en roman förlagd börjar hennes privatliv knaka i fogarna. Med Sickan Carlsson, Hasse Ekman, Yvonne Lombard och Sture Lagerwall. Filmen är digitalt restaurerad av Svenska Filminstitutet.

Kärlekens decimaler (1960)
Golftränaren Charlie återvänder till Sverige efter många års exil och fattar tycke för sekreteraren Lena som är älskarinna till hans systers man. Med Eva Henning, Hasse Ekman, Eva Dahlbeck och Stig Järrel.

Min kära är en ros (1963)
Georg, en medelålders doktor i konstvetenskap, träffar av en tillfällighet tonårsflickan Clary och de båda inleder en bekantskap. Med Gunnar Björnstrand, Fam Ekman, Gunnel Lindblom och Alf Kjellin.

Niklasons, komplett tv-serie i 10 delar (1965)
I denna komediserie i 10 delar får vi följa familjen Niklasons vardagsliv i ett radhus i 1960-talets Stockholm. Sveriges första sitcom någonsin! Med Sickan Carlsson, Karl-Arne Holmsten, Ulla Neumann och Christian Peters.