Studio S Entertainment Gregory’s Girl - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Gregory’s Girl

KORAD AV 1000 KRITIKER OCH FILMARE TILL EN AV HISTORIENS 30 BÄSTA BRITTISKA FILMER!

BRITISH ACADEMY AWARD – BÄSTA MANUS. ÄVEN NOMINERAD TILL BÄSTA FILM OCH BÄSTA REGI.

Var tionde år genomför British Film Institute en gigantisk omröstning bland ett tusen kritiker och filmarbetare för att kora historiens bästa brittiska filmer. På topp 30 ligger Bill Forsyths Gregory’s Girl – före giganter som Gandhi, A Clockwork Orange och Forsyths egen Local Hero.
I sällskap med stora byttor charm följer vi Gregory, en tafatt och förvirrad 16-åring som är lika bedrövlig på fotboll som på tjejer. Han är just på väg att lämna laget när en ny spelare snörar på sig skorna. En tjej! Dorothy, skolans tiopoängare?
Med spaghettiben lyckas han fixa en dejt med drömtjejen och anländer fullpumpad med råd från sin 10-åriga kärleksexpert till lillasyster. Kommer han att gå i mål med Dorothy? Eller dribblar han som vanligt bort sig totalt..?
I England såg folk filmen om och om igen och lärde sig replikerna utantill. I Sverige gick den oavbrutet på bio i två år!

”OTROLIGT TRÄFFSÄKER OCH ROLIG, ömsint och förstående. HELT ENKELT OEMOTSTÅNDLIG! Missa den inte! Den är EN STOR UPPLEVELSE!” / Göteborgsposten

AUDIO: Engelskt tal.

TEXTNING: Svenska, danska, norska & finska.