Studio S Entertainment Göstas rariteter (6-disc) (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Göstas rariteter (6-disc) (DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Svensk film
Längd 10 tim 11 min
Land Sverige
Inspelningsår 1966-1985
Regi Arne Mattsson, Mats Arehn, Hans Dahlberg
Skådespelare Gösta Ekman, Christina Schollin, Gunnel Lindblom, Maria Andersson, Anita Ekström, Kjell Bergqvist, Inger Lise Rypdal, Irma Christensen, Margaretha Krook, Sif Ruud, Brasse Brännström, Allan Edwall, Björn Gustafson, Lasse Åberg, Sten Ljunggren
Artikelnr S767
Release 2017-12-04
Omslag av Göstas rariteter (6-disc) (DVD)

Göstas rariteter (6-disc) (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.

GÖSTA EKMANS MEST ÖNSKADE FILMER ÄNTLIGEN PÅ DVD!

Högt älskad och klassad som en nationalklenod har Gösta Ekman en självklar plats i våra hjärtan.
Släktskapet med farfar Gösta Ekman d.ä. och pappa Hasse Ekman fick honom att konstatera att han ”var kändis redan som spermie”, men givetvis var det hans enorma charm och begåvning som gjorde att han snabbt blev inskriven bland de största namnen i svensk nöjeshistoria.
Studio S hedrar Göstas minne med att ge ut hans sex mest efterfrågade filmer – varav fem aldrig tidigare utgivna på dvd – som bekräftar vilken bredd Gösta hade som både tokrolig komiker och karaktärsskådespelare. Leve Gösta!

Yngsjömordet (1966)
Morddrama som skakade Sverige 1889 då den 22-åriga Hanna Johansdotter mördades av sin man och svärmor, som länge levt i ett incestuöst förhållande. Av Arne Mattsson med Gunnel Lindblom, Gösta Ekman och Christina Schollin.

En vandring i solen (1978)
Gripande om en sportjournalist som reser till Cypern för att dränka sorgerna efter sitt havererade äktenskap. Reseledaren Marion blir hans livboj. Baserad på en roman av Stig ”Slas” Claesson. Av Hans Dahlberg med Gösta Ekman, Inger Lise Rypdal, Irma Christensen, Margaretha Krook och Sif Ruud.

En kärleks sommar (1979)
En gift tvåbarnsfar får problem då han förälskar sig i en yngre kvinna och slits mellan kärleken till älskarinnan och hustrun. Av Mats Arehn med Gösta Ekman, Maria Andersson, Anita Ekström och Kjell Bergqvist.

Mannen som blev miljonär (1980)
Thrillerkomedi där två skurkar kidnappar statsministerns dotter och begär en fet summa pengar och frigivning av en terrorist i lösen. Av Mats Arehn med Gösta Ekman, Brasse Brännström, Allan Edwall och Björn Gustafson.

Kalabaliken i Bender (1983)
Påkostad produktion i historisk inramning om Karl XII och den strid som blossade upp i Bender 1713 när turkarna försökte bli av med den svenska armén. Av Mats Arehn med Lasse Åberg, Brasse Brännström och Gösta Ekman.

Dödspolare (1985)
När Tobbe vaknar upp bakfull efter en vild fest hittar han en död kvinna i sin lägenhet. Tillsammans med sin kompis Bertil försöker han göra sig av med liket, men vem är egentligen skyldig till hennes död? Av Mats Arehn med Gösta Ekman, Sten Ljunggren och Gunnar ”Knas” Lindkvist.