Studio S Entertainment Gorilla (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Gorilla (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.

FILMEN SOM MÅNGA HÖRT TALAS OM, MEN SOM YTTERST FÅ HAR SETT!

Gorilla har blivit känd som ett av de underligaste projekten i svensk filmhistoria. Men eftersom filmen är bannlyst att visas på SVT (på grund av dess ”inte så upplysta skildring av urinvånarna”) har generationer av nyfikna cineaster hindrats att se den.

I centrum för äventyrsberättelsen finns en galen medicinman med förkärlek för barnaoffer och en expedition av vita med uppdrag att oskadliggöra den aggressiva gorilla som sprider skräck bland infödingarna.

Regin delades mellan producenten Lorens Marmstedt, mästerfotografen Sven Nykvist och Lars-Henrik Ottoson, som inte sparade på några kostnader. Filmen skulle vara i färg och dessutom valde man att spela in den i vidfilm, vilket aldrig tidigare gjorts i en svensk produktion!

SVERIGES FÖRSTA VIDFILM
(AGASCOPE-LOGO)

”GORILLA STÅR I INTERNATIONELL KLASS.” / Stockholms-Tidningen

BONUSMATERIAL

Tre kortfilmer av Sven Nykvist inspelade i Afrika:

* I FETISCHMANNENS SPÅR (1948). Historien om en kongolesisk pojkes utbildning till sjukvårdare och frigörelse från fetischmannens föreställningar. 13 min.

* NATTEN FÖRSVINNER (1948). En film om mission i Kongo under andra hälften av 1940-talet. 24 min.

* VÖRDNAD FÖR LIVET (1952). Dokumentär om den tyske musikern, filosofen, läkaren och nobelfredspristagaren Albert Schweitzers liv och gärning i Franska Kongo. 15 min.

* Val mellan svensk och engelsk version.

* Stort bildgalleri.

* Internationellt affischgalleri.

* Folder om filmen.

S539 GORILLA.indd