Studio S Entertainment François Truffaut Collection (4 Disc Edition) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

François Truffaut Collection (4 Disc Edition)

”EN AV FILMHISTORIENS FRÄMSTA REGISSÖRER!”
/Entertainment Weekly

Fahrenheit 451

I en nära framtid matar myndigheterna sina medborgare med substanslösa TV-såpor och lugnande tabletter. Böcker är förbjudna, för i dem döljer sig upproriska tankar och kunskap som underminerar de styrandes kontroll. Brandkåren har inte längre till uppgift att släcka eldsvådor, utan att bränna de verk som missanpassade medborgare vågat gömma.

Sirenen från Mississippi

På den tropiska ön Isle of Reunion driver den unge miljonären Louis en blomstrande tobaksindustri. Men det är ett ensamt jobb. Via en äktenskapsbyrå börjar han därför brevväxla med en ung kvinna som han snart bjuder över till sin ö för äktenskap.

Bruden bar svart
Året var 1966 när Truffauts legendariska intervjubok Samtal med Hitchcock släpptes. Två år senare hade Bruden bar svart premiär, en hyllning till häxmästaren byggd på en roman av William Irish (Fönstret åt gården) med musik av Hitchcocks favoritkompositör Bernard Herrmann (Psycho och Vertigo).

Mannen som älskade kvinnor
Truffaut tecknar ett tragikomiskt porträtt av en notorisk kvinnotjusare som är lika mycket jägare som ett offer. En övergiven som själv överger. Filmens popularitet ledde vidare till att den nyinspelades i Hollywood 1983 med Blake Edwards bakom kameran och Burt Reynolds framför.

UNIKT EXTRAMATERIAL TILL FAHRENHEIT 451:

Dokumentär om filminspelningen (45 min).
Kommentarspår med Julie Christie.
Intervju med författaren Ray Bradbury (12 min).
Dokumentär om hur Bernard Herrmann skapade musiken (17 min).
Filmens inledning i originalversion (1 min).

Specialskrivna biografier om Francois Truffaut, Ray Bradbury, Oskar Werner, Julie Christie, Jean-Paul Belmondo, Catherine Deneuve, Charles Denner, Brigitte Fossey och Jeanne Moreau.

Filmografier.
Trivia om filmerna.
Bild- och affischgallerier.
Originaltrailers och Studio S-trailers.

TEXTNING: Svenska, norska, finska och danska.