Studio S Entertainment Filmtjuven (Bio) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Filmtjuven (Bio)

Förstora omslag

Genre Drama
Land Indien/Frankrike/USA
Inspelningsår 2021
Regi Pan Nalin
Skådespelare Bhavin Rabari med flera
Format Tillåten från 7 år
Artikelnr S1083
Release BIOPREMIÄR 2022-07-01
Omslag av Filmtjuven (Bio)

Filmtjuven (Bio)

SHORTLISTED OSCAR 2023 – BÄSTA INTERNATIONELLA FILM

CHARMIGT OCH FÄRGSTARKT OM KÄRLEKEN TILL FILM

När lilla Samay för första gången får följa med sin far på bio blir han alldeles förtrollad. Med ens vet han vad han ska ägna sitt liv åt! Mot sin konservative fars vilja (som tagit med pojken enbart för att det var en religiös film!) reser Samay i hemlighet till den slitna biografen i stan även nästa dag, och denna gång visas en desto roligare äventyrsfilm. Han har inga pengar, men när den snälla biomaskinisten känner den ljuvliga doften från mammas lunchlåda så föreslår han ett byte. Mat mot film. Detta blir början på en vänskap med färg, ljud, ljus, äventyr, fantasi och skratt som får Samay att skissa upp stora och, ska det visa sig, farliga drömmar…

Man kan frestas att kalla Filmtjuven för ”en indisk Cinema Paradiso” och det är den till viss del också på sitt färgstarka och väldigt charmiga sätt som frustar av livslust och förstås kärlek till filmmediet, men det är samtidigt en film som står helt på egna ben, inte minst tack vare den geografiska placeringen, och som rullar in på överraskande spår.

Filmtjuven är skriven och regisserad av Pan Nalin, vars ”Angry Indian Goddesses” och ”Samsara” också gick på bio i Sverige, och huvudrollen görs av den Mowgliliknande Bhavin Rabari som är ett kraftpaket av charm och energi.


PRESSBILDER, AFFISCH M.M FÖR NERLADDNING HÄR