Studio S Entertainment En gång hjälte (Rapid Stream Media) (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

En gång hjälte (Rapid Stream Media) (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
De båda Oscar®­‐belönade skådespelarlegenderna Alec Guinness (Bron över floden Kwai) och John Mills (Ryan’s Daughter) ställs mot varandra i ett riktigt tungviktsmöte signerat regissören Ronald Neame (SOS Poseidon).
I en avlägsen borg lång uppe i det skotska höglandet håller major Jock Sinclair (Guinness) hov. Det är hans sista dygn som befälhavare över det lilla skotska regemente som under åren efter andra världskriget har huserat i borgen. Mannarna är glada och uppmuntras ständigt med sång, dans, säckpipor och whisky av den bullrige men hederlige Sinclair. Senare samma kväll anländer hans efterträdare, överstelöjtnant Basil Barrow (Mills), som är raka motsatsen. Han tror på att utöva makt genom stenhård disciplin och bryr sig varken om mannarnas åsikter eller deras välfärd. Det som börjar som ett enkelt maktöverlämnande, utvecklar sig snart till något helt annat. Sinclair och hans trogna mannar vägrar att underställa sig den nya befälhavaren. Det blir en psykologisk kamp mellan två
giganter. Och det finns andra sätt att protestera än att inte lyda order…

En gång hjälte
, som nu får premiär på DVD i Sverige, hade biopremiär 1961 och mottogs väl av kritiker och publik. Speciellt skådespeleriet ansågs vara förstklassigt och John Mills vann pris vid Venedigs filmfestival för sin insats. Både Mills och Guinness blev nominerade till varsin BAFTA (det brittiska filmpriset), och filmens manus (skrivet av James Kennaway och baserat på dennes roman) nominerades till en Oscar.

Lifted-DVDinlay