Studio S Entertainment Den store Gösta Ekman (6-disc) (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Den store Gösta Ekman (6-disc) (DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Drama, Klassiker, Svensk film
Land Sverige
Inspelningsår 1920-1936
Regi John W. Brunius, A.W. Sandberg, Friedrich Wilhelm Murnau, Paul Merzbach, Gustaf Molander, Ragnar Hyltén-Cavallius
Skådespelare Gösta Ekman, Nils Asther, Violet Molitor, Maurice de Féraudy, Karina Bell, Emil Jannings, Camilla Horn, Inga Tidblad, Håkan Westergren, Tutta Rolf, Carl Barcklind, Thor Modéen, Sickan Carlsson, Birgit Tengroth
Artikelnr S719
Release 2017-08-21
Omslag av Den store Gösta Ekman (6-disc) (DVD)

Den store Gösta Ekman (6-disc) (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Störst, bäst och vackrast! När Gösta Ekman begravdes den 18 januari 1938 i Stockholm följdes likfärden av 100 000 människor som ville visa den store aktören sin uppskattning. En liknande massmanifestation har vårt land aldrig varit med om sedan dess.
Studio S är stolta att ha samla sex av Ekmans bästa filmer i en och samma box som samtidigt visar hans enorma bredd — stumfilmen ”Gyurkovicsarna”, de två internationella storfilmerna ”Faust” och ”Clownen”, den första svenska ljudfilmen ”För hennes skull” samt komedierna ”Kära släkten” och ”Kungen kommer”. I samlingen ingår även en stor mängd unikt bonusmaterial. Samtliga filmer släpps på dvd för första gången i Sverige.

LADDA NER PRESSBILDER + PACKSHOT HÄR:https://we.tl/bTE0NL2ROq

BONUSMATERIAL

KORTFILMER: Trädgårdsmästaren * En afton hos Gustaf III * Gösta Ekman som Sigge Wulff
FRAGMENT UR FÖRLORADE FILMER: Familjens traditioner * En lyckoriddare * Kärlekens ögon
SCENER UR GÖSTA EKMANS OFULLBORDADE SISTA FILM. BILDGALLERIER och mycket mer!

Gyurkovicsarna (1920)
Gösta Ekman briljerar som impulsiv underlöjtnant i skruvad komedi efter roman av den ungerska författaren Ferenc Herczeg. Av John W Brunius med Gösta Ekman, Nils Asther och Pauline Brunius.

Clownen (1926)
Clownen Joe Higgins och cirkusprinsessan Daisy, dotter till cirkusdirektören för Bundings Cirkussällskap har växt upp tillsammans och verkar ämnade för varandra. Av A.W. Sandberg med Gösta Ekman, Maurice de Féraudy och Karina Bell.

Faust (1926)
Berättelsen om Faust tar upp den klassiska kampen mellan gott och ont, där Faust (Gösta Ekman) säljer sin själ till djävulen. Baserad på Goethes drama med samma namn. Av F.W. Murnau med Gösta Ekman, Emil Jannings och Camilla Horn.

För hennes skull (1930)
SF:s första ljudfilm kretsar kring ett ungt par i teatermiljö som lever över sina tillgångar – med pengatrassel och fnurror på tråden som resultat. Av Paul Merzbach med Gösta Ekman, Håkan Westergren och Inga Tidblad.

Kära släkten (1933)
Om en grosshandlare och hans tre döttrar, vilka vi får följa i Stockholms finans- och nattklubbsliv. Av Gustaf Molander med Gösta Ekman, Thor Modéen, Tutta Rolf och Sickan Carlsson.

Kungen kommer (1936)
Kung Karl XV har dansafton på Ulriksdals slott. Marie-Louise Löwencreutz lyckas trassla sig in trots att hon förvisats från hovet för att en släkting till henne en gång suttit sönder drottningens solfjäder. Av Ragnar Hyltén-Cavallius med Gösta Ekman, Birgit Tengroth och Tollie Zellman.