Studio S Entertainment Den stora Tecken-boxen (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Den stora Tecken-boxen (DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Erotik, Klassiker, Komedi, Okategoriserade, Releaser längre fram
Land Danmark
Inspelningsår 1973-1978
Regi Finn Karlsson, Werner Hedman
Skådespelare Ole Søltoft, Anna Bergman, Ricky Bruch, Cia Löwgren, Gina Janssen
Artikelnr S1091
Release TBA
Omslag av Den stora Tecken-boxen (DVD)

Den stora Tecken-boxen (DVD)

DE DANSKA PORRBUSKISARNA SÅGS AV ÖVER 2 000 000 SVENSKAR
PÅ BIO! NU ÄNTLIGEN ÄR DE SAMLADE I EN BOX!

I början av 1970-talet stavades den överlägset populäraste genren på bio i Sverige S-E-X. Och störst av allt var dansk gladporr med Ole Søltoft. ”Mazurka på sängkanten” slog 1970 rekord när den fick gigantiska 1,5 miljon svenskar att kuta till biograferna. Det är mer än dubbelt så många som såg James Bond-rafflet ”Diamantfeber” året därpå! Många fler Mazurka-filmer skulle följa och tyskarna hakade på gladporrtrenden med ”Utan trosor i Tyrolen” 1974. Storsuccé även det med sina 320 000 biobesökare i Sverige (fler än ”Gudfadern II” som gick samtidigt!) och uppföljarna för denna film var också många. Men riktig porr var det ju inte. Genren gladporr borde egentligen ha hetat gladsex. Äventyren på sängkanten och i Tyrolen var inte mycket värre än Åsa-Nisse. Ett par av dem blev till och med barntillåtna av Statens Biografbyrå.

Porren i begreppet gladporr lät dock inte vänta på sig. 1973 slog danskarna till med I JUNGFRUNS TECKEN, återigen med Ole ”Mazurka” Søltoft i huvudrollen. Buskishumorn var ungefär densamma, men nu var sexinslagen allt annat än barntillåtna. Efter första ”Mazurka”-succén hade porren släppts fri i flera länder, vilket gjorde att intresset på bio skiftade till amerikansk hårdporr. Så enda chansen för danskarna att fortsätta locka folk till gladporen var att ha med… ja, porr helt enkelt. Och det gick vägen. I JUNGFRUNS TECKEN sågs i Sverige av 421 000 biobesökare och sen följde en ny Tecken-film varje år fram till 1978.

Flera svenskar dök upp i dessa porrlustspel. Störst påverkan på publiktillströmningen hade Anna Bergman som medverkade i I SKORPIONENS TECKEN 1977 och I SKYTTENS TECKEN 1978. Hon var ju inte bara blond och väldigt sexig, hon var dessutom Ingmar Bergmans dotter! Diskuslegenden Ricky Bruch medverkan i den sistnämnda skapade förstås också stora rubriker.

Sammanlagt sågs de sex filmerna i Tecken-serien av 2 000 000 svenskar på bio. En makalös siffra, möjliggjord därför att filmerna visades på vanliga biografer riket runt och inte på skumma porrbiografer.

Nu har Studio S samlat ihop samtliga Tecken-filmer i en tjusig box, komplett med en extradisk med bonusmaterial. Allt är förstås i oklippt originalskick!