Studio S Entertainment Den stora sportboxen (6-disc) (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Den stora sportboxen (6-disc) (DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Klassiker, Svensk film
Längd 10 tim 15 min
Land Sverige
Inspelningsår 1932-1956
Regi Per-Axel Branner, Elof Ahrle, Hugo Bolander, Lennart Ehrenborg, Bengt Järrel, Lars-Eric Kjellgren
Skådespelare Åke Söderblom, Allan Bohlin, Thor Modéen, Åke Grönberg, Björn Berglund, Birgit Tengroth, Sigurd Wallén, Håkan Westergren, Elof Ahrle, Christian Bratt, Einar Axelsson, John Botvid, Kaj Hjelm, Gaby Stenberg, Kajken Forsgårdh, Sven-Eric Gamble, Ann-Marie Gyllenspetz
Artikelnr S818
Release 2018-09-12
Omslag av Den stora sportboxen (6-disc) (DVD)

Den stora sportboxen (6-disc) (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
ÅRETS KNOCKOUT! Studio S slår till – och det hårt! – med årets mest unika dvd-box som blandar skratt, tårar och adrenalinstinn dramatik kring två av världens populäraste sporter… fotboll och boxning!

Vid ringside och hörnflagga finner ni gräddan av svensk skådespelarelit som Åke Söderblom, Thor Modéen och Åke Grönberg, men också dito fotbollselit. I två av spelfilmerna dyker minsann svenska fotbollslandslaget (både av årsmodell 1931 och 1942) upp som sig själva.

DEN STORA SPORTBOXEN är fullmatad med bonusmaterial och kommer ge alla med minsta intresse för sport och nostalgi frälsning. Herre Jesus, den har till och med en präst som slår knockout!

HANS LIVS MATCH (1932)
Mutor, svartsjuka, kärlek och – såklart! – en massa fotboll i drama kring en ung murares väg till svenska landslaget. Av Per-Axel Branner med Björn Berglund, Birgit Tengroth, Sigurd Wallén och Håkan Westergren.

I GULT OCH BLÅTT (1942)
Jerkas liv handlar om fotboll, fotboll, fotboll och fästmön Britta… Han är center i det lilla Stockholmslaget BK Stella som uppvaktas av en större klubb och senare även landslaget. Av Elof Ahrle med Christian Bratt, Einar Axelsson, John Botvid och Kaj Hjelm.

PRÄSTEN SOM SLOG KNOCKOUT (1943)
En teologistudent med en hård höger försöker råda bot på sprit- och dansbaneeländet i en norrländsk småstad. För att vinna de ungas popularitet ställer han upp i en boxningsmatch.
Av Hugo Bolander med Åke Söderblom, Allan Bohlin, Thor Modéen och Gaby Stenberg.

TINI-KLING (1951)
Producenten bakom äventyret ”Kon-Tiki” (1950) tar med hela Djurgården FF på en fantastisk resa till fjärran östern där man testar sporter som chinlon i Burma och thaiboxning i Bangkok. Och så blir det en massa fotboll förstås. Av Lennart Ehrenborg.

BRUDAR OCH BOLLAR (1954)
Målvakten ”Mopeden” och centern ”Lången” får en jättechans när de värvas till Italien och sparkar fram sin nya klubb till toppen av ligan. Av Bengt Järrel med Åke Söderblom, Kajken Forsgårdh och Åke Grönberg.

DEN HÅRDA LEKEN (1956)
Arbetargrabben Conny slår igenom som blir proffsboxare, men får betala ett högt pris. Denna film är en av titlarna i boken ”Tusen svenska klassiker” där den kallas för en svensk motsvarighet till ”Tjuren från Bronx”. Av Lars-Eric Kjellgren med Sven-Eric Gamble, Ann-Marie Gyllenspetz och Åke Grönberg.

LADDA NER PRESSBILDER + PACKSHOT HÄR: https://we.tl/aRozNa8SkQ