Studio S Entertainment Den (S)Thore Skogman-boxen (4 filmer DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Den (S)Thore Skogman-boxen (4 filmer DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Svensk film
Längd 5 timmar 45 min
Land Sverige
Inspelningsår 1963-1967
Regi Kåge Gimtell med flera
Skådespelare Thore Skogman, Anita Lindblom, Lill-Babs med flera
Artikelnr S1126
Release 2024-03-25
Omslag av Den (S)Thore Skogman-boxen (4 filmer DVD)

Den (S)Thore Skogman-boxen (4 filmer DVD)

Äntligen e’ den här! Vår mest efterfrågade filmsamling: DEN (S)THORE SKOGMAN-BOXEN.

Den västmanländske ordekvilibristen Thore Skogman var känd för att spruta ur sig texter och melodier. I Stims register står han som upphovsman till otroliga 1243 låtar! Den store Thore medverkade även i radio, tv och på film, skrev barnböcker och var till och med licensierad travkusk. Här snackar vi ord och många visor!

Inte en dag för sent har Studio S svängt ihop alla hans goa filmer i en box. Njut av fyra rafflande 60-talsklassiker med odödliga örhängen som ”Pop opp i topp”, ”Vilda Matilda”, ”Tre da’r i buren”, ”Surströmmingspolkan” och många, många fler. Tre av de fyra filmerna har aldrig tidigare givits ut på dvd!

Tre dar i buren (1963)
Freddy (Thore) och Stickan (Arne Källerud) försöker slå sig in inom showbiz med sina låtar. Samtidigt jobbar de på en knappfabrik, som dessutom tillverkar ett nytt topphemligt vapen för armén. Ett hett byte för skummisar! Av Ragnar Frisk. Även med Anita Lindblom, Nils Hallberg, Carl-Axel Elving och Håkan Westergren.

Tre dar på luffen (1964)
Den sjungande vagabonden Göran (Thore) får anställning på ett stort gods. Ägaren är den nipprige Per-Axel (Åke Söderblom), vars älskarinna tar till alla tjyvknep för att lyckas lägga vantarna på gården. Av Ragnar Frisk. Även med Anita Lindblom, Nils Hallberg, Carl-Axel Elving, Gösta Bernhard… och Ingo Johansson!

Pang i bygget (1965)
En musikfylld komedi om den trevlige Skog (Thore) som har en livsmedelsaffär i Fagersund. Bröderna Grym (Åke Fridell, Rolf Bengtsson och Gösta Krantz) gör dock allt för att komma åt affären. Av Ragnar Frisk. Även med Lill-Babs, Julia Cæsar och Gunnar ”Knas” Lindkvist. Plus kortfilmen ”Hemma hos Thore” från 1967.

En sån strålande dag (1967)
Den unge notarien Andersson (Thore) råkar av misstag öppna ett privat brev till juristfirmans chef (Håkan Westergren) som meddelar att en kvinna (Gunilla Ohlsson) fått ärva ett oljerikt område i Guatemala. Detta ställer till mängder av förvecklingar. Av Kåge Gimtell. Även med Carl-Gustaf Lindstedt, Tor Isedal och Lars ”Tjadden” Hällström.