Studio S Entertainment Den 12:e mannen (Bio) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Den 12:e mannen (Bio)

Förstora omslag

Genre BIOFILMER, Krigsfilm
Längd 135 min
Land Norge
Inspelningsår 2017
Regi Harald Zwart
Skådespelare Thomas Gullestad, Jonathan Rhys Meyers, Marie Blokhus, Mads Sjøgård Pettersen
Format Rek. från 15 år
Artikelnr S811
Release BIOPREMIÄR 2018-08-17
Omslag av Den 12:e mannen (Bio)

Den 12:e mannen (Bio)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
650 000 NORRMÄN HAR HITTILLS SETT ÅRETS STÖRSTA KRIGSFILM PÅ BIO!

Efter biosuccén med ”Kungens val” kommer en ny och lika påkostad norsk krigsfilm – DEN 12:E MANNEN. Filmen hade premiär i hemlandet alldeles innan årskiftet och har hittills setts av fantastiska 650.000 biobesökare.

Året är 1943 i Tromsø, högt upp i Norge. På en fiskebåt gömmer sig tolv norska motståndsmän när de plötsligt överraskas av tyska soldater. Striden är snabbt över och männen oskadliggörs. Alla utom en. Barfota, skottskadad och genomvåt lyckas Jan Baalsrud undkomma i den hänsynslösa och iskalla terrängen. Med Gestapo i hälarna flyr Baalsrud mot Sverige i en jakt som varar i dagar, veckor och slutligen månader, samtidigt som ryktet om hans hjältemod sprids över bergen och gör honom till en symbol för motståndet mot nazisterna.

DEN 12:E MANNEN bygger på en sann historia och är en av de mest fantastiska överlevnadshistorierna som ägde rum under andra världskriget.

Manuset är skrivet av Petter Skavlan som gjorde succé med ”Kon-Tiki” och för regin svarar Harald Zwart, som mestadels är verksam i USA och har lockat stor publik till bland annat nyinspelningen av ”The Karate Kid” (2010).

Jan Baalsrud spelas av nykomlingen Thomas Gullestad och som Gestapoofficeren Kurt Stage ser vi Jonathan Rhys Myers, dubbelt Golden Globe-nominerad för succéserien ”The Tudors”.


**** ”En overkligt spännande och ömsint skildring av överlevnad och mänsklig anständighet” Amelia


PRESSBILDER OCH AFFISCH FÖR NEDLADDNING: HÄR