Studio S Entertainment Deep Red (2 Disc Ultimate Edition) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Deep Red (2 Disc Ultimate Edition)

Exklusiv DVD-utgåva med Dario Argentos mästerverk med filmen i två versioner – den ena har tidigare inte funnits utgiven på DVD! (läs mer nedan)

I denna nervkittlande thriller möter vi en engelsk jazzpianist (David Hemmings) som blir vittne till ett brutalt yxmord på en kvinna med parapsykologiska egenskaper. Vid sidan av polisens vacklande undersökning, ägnar sig vår nyfikna pianist åt sina egna efterforskningar tillsammans med en italiensk skjutjärnsreporter (Daria Nicolodi). En blodig mördarjakt inleds, full av lika missvisande som otäcka ledtrådar ? och ond bråd död.

?Deep Red? är filmen som kommit att bli kärnan i Dario Argentos filmskapande. Hyllad av såväl kritiker som skräckentusiaster har den kommit att inspirera generationer av skräckmakare. I huvudrollen ser vi den brittiske legenden David Hemmings, känd från klassiker som Blow Up till moderna filmer som Gladiator. Den tjusige reporten spelas av regissörens dåvarande flickvän ? Daria Nicolodi ? som även medverkat i Argentos Inferno, Tenebre, Phenomena och Opera.

”Om du vill veta vad en ’giallo’ är, så är Deep Red det perfekta exemplet. Också det finaste exemplet på Dario Argentos talang som regissör. Rekommenderas högt!” / DVD Times

”Argento är en av de allra bästa regissörerna och Deep Red är en av hans bästa filmer!” / DVD Verdict

”Deep Red är en tour-de-force bland thrillers och flödar över av häftiga kameraåkningar och klipptekniker som kopierats av andra filmskapare gång på gång!” / Eccentric Cinema

DISC 1:
* DEEP RED i nyrenoverad Director’s cut-version (2 tim 3 min). Anamorfisk cinemascope 2.35:1. Dolby Digital 2.0 & 5.1.
* Kommentarspår med den danske filmregissören och Argento-experten Thomas Rostock (engelsk audio).

DISC 2:
* DEEP RED i den sällsynta exportversionen redigerad av Argento själv, och av många ansedd som den bästa versionen av filmen (1 tim 40 min). Nyrenoverad speciellt för Studio S. Anamorfisk cinemascope 2.35:1. Dolby Digital 2.0 & 5.1.

* AN EYE FOR HORROR. Dokumentär om Dario Argento. Medverkan av Argento själv, John Carpenter, George A. Romero, Alice Cooper, Asia Argento, Tom Savini, Daria Nicolodi med flera. (1 timme).

* Italiensk originaltrailer.

* Amerikansk originaltrailer.

* Trivia om filmen.

* Specialskrivna biografier och filmografier med Dario Argento och David Hemmings.

* Daria Nicolodis filmografi.

* Slideshow med lobbykort, affischer, stillbilder med mera.

* Svenska, danska, norska och finska texter.