Studio S Entertainment Den stora deckarboxen Vol 2 (3-disc) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Den stora deckarboxen Vol 2 (3-disc)

Förstora omslag

Genre Boxar, Klassiker, Svensk film
Längd 8 tim 46 min
Land Sverige
Inspelningsår 1945-1955
Regi Diverse regissörer
Skådespelare Harriet Andersson Birger Malmsten Anita Björk Inga Landgré Cécile Ossbahr Gunnel Broström Ulf Palme Stig Olin Erik Strandmark Åke Fridell samt Lena Nyman med flera
Artikelnr S893
Release 2019-11-27
Omslag av Den stora deckarboxen Vol 2 (3-disc)

Den stora deckarboxen Vol 2 (3-disc)

Nu är det återigen dags för knarrande dörrar och ond bråd död.
Studio S har grävt fram en sextett med nagelbitare från de blodtörstiga 40- och 50-talen, som var med att forma Sverige till världens främsta deckarland!

Fem av de sex filmerna släpps för allra första gången på dvd.

BROTT I SOL (1947)
Harry Werner återvänder till sin villa efter en lång vistelse i Italien. När hans trädgårdsmästare vill gräva upp en gran på tomten hittar han ett nedgrävt lik och en klocka med ett namn på boetten. Harry erinrar sig en händelse för sex år sedan när en av hans gäster försvann efter en fest. Av Göran Gentele med Birger Malmsten, Gunnel Broström och Ulf Palme.

KVINNAN SOM FÖRSVANN (1949)
I England blir en känd juvelsamling stulen. Polisen misstänker att juvelerna smugglats till Sverige. En ung försäkringsdetektiv får i uppdrag att göra efterforskningar. Av Ander Ångström med Carl-Henrik Fant, Åke Fridell och Cécile Ossbahr.

MORD LILLA VÄN (1955)
Reporter Mattsson på Kvällsbladet får i uppdrag att forska i herrsällskapet ”Sjöbjörnarna” och dess förehavanden. En av medlemmarna, Lasse, dog i en båtolycka efter sällskapets midsommarfirande i skärgården. Av Stig Olin med Stig Olin, Inga Landgré och Ingvar Kjellson.

FARLIGT LÖFTE (1955)
Lena Nyman i sin debutroll som en liten flicka som blir vittne till ett mord i det hus där hon bor. Mördaren är en av grannarna, men flickan förstår inte vilken fara hon svävar i. Av Håkan Bergström med Bengt Blomgren, Ulla Holmberg och Lena Nyman.

MOLN ÖVER HELLESTA (1956)
Den nyförlovade Margareta Hellman följer med sin fästman till familjegodset Hellesta. När hon får veta att hans förra fästmö dött under mystiska omständigheter beslutar hon sig för att undersöka vad som hänt. Av Rolf Husberg med Anita Björk, Birger Malmsten och Isa Quensel.

KVINNA I LEOPARD (1958)
Marianne lever med sin man Arvid i en stor Stockholmsvåning. Arvid är sjuk och Marianne vältar sig med andra män på annat håll. Men när Arvid hittar en avslöjande hotellnota ber han ur sitt testamente. Det skulle han inte ha gjort! Av Jan Molander med Harriet Andersson, Ulf Palme och Erik Strandmark.

LADDA NER PRESSBILDER + PACKSHOT HÄR: https://we.tl/t-KO1Pf09hqn