Studio S Entertainment Beskyddaren (Bio) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Beskyddaren (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel Shaonian de ni
Genre BIOFILMER, Drama
Längd 135 min
Land Hong Kong/Kina
Inspelningsår 2019
Regi Derek Tsang
Skådespelare Dongyu Zhou, Jackson Yee
Artikelnr S1070
Release BIOPREMIÄR 2022-04-22
Omslag av Beskyddaren (Bio)

Beskyddaren (Bio)

OSCARNOMINERAD FÖR BÄSTA INTERNATIONELLA FILM. BELÖNAD MED 55 FILMPRISER!

Det är en ära för Studio S att presentera BESKYDDAREN i ocensurerad form.

Strax efter premiären i Hongkong/Kina blev det starka mobbningsdramat plötsligt nertaget från alla tusentals biografer på order av regeringen. Utan någon förklaring. Många befarade att president Xi Jinping nu hade skärpt sina censurbestämmelser ytterligare.

En tid senare återkom filmen dock på biograferna. I sin originalversion. Endast kompletterad med en sluttext där det berättas att styret i Hongkong/Kina lägger ner stora resurser på att stävja skolmobbning.

Filmen bygger på en sann berättelse av Jie Yuexi som blev ett viralt fenomen på nätet och var huvudskälet till att regeringen tog krafttag mot skolmobbning.

Fram till i dag har filmen spelat in otroliga 2,1 miljarder kronor i Hongkong/Kina och belönats med 55 olika utmärkelser jorden runt. Plus att den Oscarnominerades för Bästa internationella film.
Handlingen: Tillsammans med hela skolan blir Chen vittne till hur hennes mobbade tjejkompis hoppar mot en säker död från en balkong. Hennes död ändrar dock inte mobbarnas beteende, som nu riktar in sig på Chen. Efter att ha utsatts för våldsamma övergrepp råkar Chen stöta ihop med ungdomsbrottslingen Xiao. Trots att han har många sidor som skrämmer Chen inleder de båda en vänskap som grundar sig i ett löfte han ger henne. Han ska bli hennes beskyddare…

“ENASTÅENDE DRAMA. DJUPT RÖRANDE” Variety

“EN AV ÅRETS ABSOLUT BÄSTA FILMER” Houston Chronicle

PRESSBILDER, AFFISCH M.M FÖR NERLADDNING HÄR