Studio S Entertainment Apocalypse Now: Final Cut (Bio) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Apocalypse Now: Final Cut (Bio)

Förstora omslag

Genre BIOFILMER, Klassiker, Klassiker-på-bio, Krigsfilm
Längd 183 min
Land USA
Inspelningsår 1979/2019
Regi Francis Ford Coppola
Skådespelare Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Harrison Ford, Dennis Hopper, Laurence Fishburne, Frederic Forrest, Sam Bottoms, Scott Glenn
Artikelnr S904
Release BIOPREMIÄR 2019-11-29
Omslag av Apocalypse Now: Final Cut (Bio)

Apocalypse Now: Final Cut (Bio)

DEN NYA VERSIONEN AV HISTORIENS BÄSTA KRIGSFILM – OCH NU SER DEN UT PRECIS SÅ SOM COPPOLA VILL HA DEN!

Det är nu 40 år sedan krigsfilmen som många menar att är historiens främsta hade urpremiär – Francis Ford Coppolas APOCALYPSE NOW!

Ändå har filmen aldrig visats exakt så som Coppola själv vill ha den – tills nu.

Den nya och slutgiltiga versionen hade världspremiär i Cannes i år (där den 40 år tidigare belönades med Guldpalmen) där den fick stående ovationer. Under hösten/vintern 2019/2020 brakar den loss på bio över hela världen med nytt fantastiskt ljud utarbetat med ett banbrytande ljudsystem som ger åskådaren en förhöjd känslomässig upplevelse. Mycket arbete och många miljoner har också lagts ner för att renovera bilden i 4K ultra-HD.

Därtill har Coppola själv klippt om filmen, som nu är drygt tre timmar lång. En halvtimme längre än den ursprungliga versionen, men ändå kortare än 2001 års ”Apocalypse Now: Redux”, vilken innehöll 49 minuter av tidigare bortklippt film. Mestadels scener med franska kolonisatörer som gömmer sig i djungeln och som gjorde ”Redux” till en bitvis långsam och utdragen historia.

Och så är sannerligen inte fallet med den nya – och överlägset bästa – versionen av filmen. Förvänta er att bli fullständigt slagna till marken av den nya versionen, som givetvis ska ses på det enda ställe där upplevelsen är maximal. På bio!


Presskontakt: Jasmine Martinez: press@studiosentertainment.se
Marknadsfrågor: Johanna Holmin: johanna@studiosentertainment.se
Filmbokning: bio@studiosentertainment.se tfn: 08-21 08 04


AFFISCH OCH PRESSBILDER FÖR NEDLADDNING: HÄR