Studio S Entertainment Ann & Eve (aka Ann och Eve - de erotiska) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Ann & Eve (aka Ann och Eve – de erotiska)

Glöm Mitt liv som hund och Bergman, de två största svenska succéerna någonsin i USA är Ann & Eve och Jag är nyfiken gul. Med tre års mellanrum spelade de in 18 respektive 20 miljoner dollar, och tangerade nästan siffrorna för det jämngamla Bondrafflet I hennes majestäts hemliga tjänst.
Arne Mattson, regissören vars Hon dansade en sommar (1951) skapade begreppet Den svenska synden, står bakom denna erotiska odyssé som från början förbjöds i USA och var den allra första film som fick en X-stämpel i England.
Gio Petré spelar den världsvana Ann och utvikningsflickan Marie Liljedahl den oerfarna Eve. Fast besluten att rasera Eves oskuldsfulla fasad tar Ann med sig den 18-åriga skönheten på en semestertripp till Italien och Jugoslavien, där ett farligt spel tar sin början som kastar Eve mellan förlustelse och förnedring. Och vad Eve inte vet är att Ann har ett brutalt mord på sitt samvete…
Scenen där fyra män spelar poker om Eves kropp på ett lastbilsflak har blivit en omdiskuterad klassiker.

TEXTNING: Svenska, danska, norska, finska

”En av dessa filmer som gjorde mig övertygad om att Sverige var smockfullt av omättliga sexdårar!” / Something Weird (distributör av filmen i USA)